Együtt-PM: Hoffmann Rózsa hazudott

Publikálás dátuma
2014.02.07. 17:10
FOTÓ: BIELIK ISTVÁN
Az Együtt-PM szövetség szerint a közoktatási államtitkár hazudott a pedagógus-béremelésről, ugyanis nem kapott minden pedagógus emelést, abból pont a legtapasztaltabbak, a rendszert a hátukon cipelők nem részesülnek.

 Ezt Szelényi Zsuzsanna, az Együtt-PM szövetség politikusa, a baloldali összefogás országgyűlési képviselőjelöltje közölte pénteken az MTI-vel az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkárának sajtótájékoztatójára reagálva. Hoffmann Rózsa pénteken azt mondta, szeptembertől újabb pedagógus-béremelés várható, átlagosan mintegy 10 ezer forintos nagyságrendben nőnek a keresetek. Hozzátette: egy éven belül háromszor nő a pedagógusok bére, és a nagyobb teljesítményt díjazó, kiszámítható és tervezhető előmeneteli rendszer biztos életutat nyújt a pedagógusoknak.

Szelényi Zsuzsanna közleményében azt írta, hogy "az Orbán-Simicska rezsim oktatási főkormányzója" ismét hazudott a pedagógus-béremelésről, mivel nem minden pedagógus kapott emelést, abból a legtapasztaltabbak, a rendszert a hátukon cipelők nem részesülnek.

Az ellenzéki politikus szerint a bérnövelés nem ismer el számos többletmunkát és extra erőfeszítést, nem ösztönöz nagyobb teljesítményre. Az életpályamodell részletei továbbra sem ismertek, sőt a kormány úgy vezette be azt, hogy a teljes koncepció nincs is kidolgozva - tette hozzá.

Úgy fogalmazott: "az orbán-hoffmanni iskolarendszer egy súlyosan centralizált, befelé forduló ország kiépítését szolgálja".
Szelényi Zsuzsanna közölte, az Együtt-PM a kormányváltás után megszünteti az államosítást az iskolarendszerben, így a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot is, felszámolja az állami pénzen fenntartott magánmonopóliumokat. Az ellenzéki pártszövetség azt ígéri, hogy az erkölcs- és hittan helyett több lesz a matekóra, az olvasás, a nyelvóra és a számítástechnika.

Szerző

Tüntetett a Főtaxi székháza előtt az egyik szakszervezet

Publikálás dátuma
2014.02.07. 16:44
Cser Ágnes, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke nyi
Demonstrációt tartott pénteken délután a Főtaxi Kerepesi úti székháza előtt a taxisokat is tömörítő egyik szakszervezet, a franchise-szerződések módosítása érdekében.

Cser Ágnes, az MSZ EDDSZ elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a taxisok tisztességes szerződést követelnek, szeretnék, ha a Főtaxi módosítaná a számukra hátrányos franchise-szerződéseket, de a cég nem hajlandó tárgyalni felvetésükről.

A demonstráció forgalomlassítással indult, de abban nem Főtaxisok, hanem öt darab 4x4-es (Taxi 4) jármű vett részt. A cég későbbi közleménye szerint az autókat odarendelték, a Taxi 4 sofőrjei nem is tudtak a demonstrációról. Pásztor Gábor, a Taxi 4 ügyvezetője közleményben határolódott el az akciótól. 

Cser Ágnes, a demonstráció szervezője hangsúlyozta, hogy a Főtaxi Zrt. és a vele szerződéses partneri kapcsolatban lévő taxisok franchise-szerződés alapján dolgoznak, amelyeket szerinte a polgári jog alapján kellene megkötni. Ehelyett a szerződés diktátumok sorozata, és olyan egyoldalú követeléseket tartalmaz, amelyeket a taxisok már nem tudnak teljesíteni. 

Vízy András, a Főtaxi szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a Főtaxi Zrt.-nél munkavállaló taxis nincs, ezért Cser Ágnes állítása, hogy taxisoktól megbízása van érdekképviseletre, ebben a jogi környezetben értelmezhetetlen és illegitim. A Főtaxinál működik az alvállalkozó és a fuvarszervező közötti egyeztetési rendszere, amelynek formája a Főtaxi Tanács, és itt folyamatos a kommunikáció a taxisok és a cég között - tette hozzá a cég szóvivője.

Mint írta: a Taxi 4 taxitársaságnál Cser Ágnes, mint taxi rendelő utas csütörtökön megrendelt 5 darab taxit személyszállításra. A kiállási helyszín V. kerület Nádor utca 32. volt, az időpont 14 óra 20 perc. A rendelés leadásánál jelezte, hogy a Főtaxi központjához kívánnak utazni, majd ott mintegy 1 órát várni kell rájuk és vissza kell fuvarozni az utasokat a Nádor utcába ahonnan elindultak.

A taxikat, mint utólag tudomásukra jutott, a Főtaxi elleni tüntetésre szerették volna felhasználni, amelytől a Taxi 4 ezúton elhatárolódik - írja közleményében a Taxi 4 ügyvezetője. Amikor kiderült, hogy mire akarják a taxikat felhasználni a zárt láncú URH rendszerükön utasította a fuvart teljesítő helyszínen lévő taxi vállalkozóikat, hogy azonnal hagyják el a helyszínt - tette hozzá Pásztor Gábor.

Szerző
Frissítve: 2014.02.07. 17:56

"Magyar Csapat" - A Fidesz politikai ellenfelei nem magyarok?

Az MSZP szerint a Fidesznek 74 ezer honfitársunkat sikerült megtévesztenie az úgynevezett „Magyar Csapatba” történő toborzással. 

A Fidesz ezzel az elnevezéssel becsapja híveit, mivel azt a látszatot kelti, hogy aki nem tartozik közéjük, az ellenfél, vagyis nem tekinthető magyarnak - írja közleményében Budai Bernadett MSZP szóvivő.

Az MSZP őszintén szurkol az igazi magyar csapatnak: annak a 16 honfitársunknak, akik a mai naptól Magyarország jó hírnevéért küzdenek Szocsiban.

Kövessen minket a Facebookon és a Twitteren is!

Szerző