Duplázók Szocsiban, újabb magyar balhé

A tegnapi nap a duplázóké volt, hiszen a férfiaknál sífutásban a 30 km-en már aranyérmes Dario Cologna (Svájc) címvédőként nyert 15 kilométeren, míg a női sílövők 15 km-es versenyében Darja Domracseva nyerte meg második aranyérmét Szocsiban. A svájciak az alpesi sízők szuperkombinációs számában is ünnepelhettek, ugyanis Sandro Viletta nagy meglepetésre első lett. Sajnos a női rövidpályás gyorskorcsolya válogatott után ezúttal a síelőknél tört ki a balhé. Ugyanis a sífutó Szabó Milán igencsak neheztelt azért, mert hétfőn már utazhat is haza az olimpiáról.

„Senki sem küldi haza őket – reflektált a sífutó szavaira Kálomista Gábor, a Magyar Síszövetség elnöke. – Szövetségünk a kellő időben egyeztetett a MOB-bal, így az is terv szerint történt, hogy Szabó Milán már január 31-én megérkezett Szocsiba, s hogy hétfőn van a hazautazás. Amúgy pedig a Szocsiban maradásra is kínálkozott lehetőség: aki érmet szerez az olimpián, maga dönti el, hogy marad-e vagy sem.”

Eredmények

Alpesi sí
Férfi szuperkombináció: 1. Sandro Viletta (svájci) 2:45.20, 2. Ivica Kostelic (horvát) +0.34 mp hátrány, 3. Christof Innerhofer (olasz) +0.47 mp hátrány.

Jégkorong
Férfi csoportmérkőzések
C-csoport: Svédország–Svájc 1–0, Csehország–Lettország 4–2
Az állás: 1. Svédország 2 meccs/6 pont, 2. Csehország 2/3 (6-6), 3. Svájc 2/3 (1-1), 4. Lettország 2/0

Műkorcsolya
Férfi: 1. Hanju Juzuru (japán), 2. Partick Chan (kanadai), 3. Gyenyisz Ten (kazah).

Síakrobatika
Női ugrás: 1. Alla Cuper (fehérorosz), 2. Hszü Meng-tao (kínai), 3. Lydia Lassila (ausztrál)

Sífutás
Férfi 15 km (klasszikus stílus): 1. Dario Cologna (svájci) 38:29.7 perc, 2. Johan Olsson (svéd) +28.5 mp hátrány, 3. Daniel Richardsson (svéd) +38.8 mp hátrány, ... 78. Szabó Milán (magyar) +8:31.6.

Sílövészet
Női 15 km: 1. Darja Domracseva (fehérorosz) 43:19.6 perc (1 lövőhiba), 2. Selina Gasparin (svájci) +1:15.7 perc hátrány (0), 3. Nagyezsda Szkardino (fehérorosz) +1:38.2 (0), ... 70. Szőcs Emőke (magyar) +10:52.7 (6).

Szkeleton
Nők: 1. Elizabeth Yarnold (brit) 3:53.89, 2. Noelle Pikus-Pace (amerikai) +0.97 mp hátrány, 3. Jelena Nyikityina (orosz) +1.41 mp hátrány

Szerző

Öt labda

"Egy kis segítséget kérnék: Vámosmikolán van egy serdülő focicsapat, 16-18 srác jár edzésre. De csak három labdánk van, sajnos ezzel nem tudunk közös munkát végezni, csak ha kapnánk még öt darabot. Kérem, segítsen! - Tisztelettel X.Y., Vámosmikola." Segélykiáltás egy főként futballal foglalkozó Facebook-oldalon (Pro-Sport), névvel, címmel, telefonszámmal.

- Miért egy közösségi oldalon próbálkozik?

- Más nem segíti.

- Az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága?

- Az sem.

- Mit mondanak?

- Hogy nem adnak.

- Miért nem?

- Vámosmikola Pesttől cirka 100, Váctól 50 km-re, a Szlovák határnál fekszik. Az itteni egyesület megszűnt, korábban a járási bajnokságban szerepelt. Próbáljuk most újraéleszteni. Van 17-18 gyerek, akad köztük 9-10 éves, én a 12-15 évesekkel foglalkozom. Sem az MLSZ, sem a Váci egyesület, senki a földön nem támogat bennünket.

- Pályájuk van?

- Pálya az van. Nagy füves. Meg van egy csarnok. Télen ott vagyunk.

- Bolya, kapu, háló?

- A csarnokban minden van. Csak labda nincs elég.

- Ön edző? Képesítése van-e?

- Kohászati öntő voltam Miskolcon, akkor végeztem a szakedzőit. Foglalkoztam serdülőkkel, jól ment. Kedvet kaptam, azóta csinálom.

- Ebből él?

- Dehogy! Fűtő vagyok. Mellette edzem a kölköket.

- Ingyen?

- Persze. Meg ott vagyok a tekézőknél. Ott is vannak ám bajok. A Postás meg a Matáv együtt szponzorálták, működtették. Aztán ez abba maradt, most a területért megy a harc. Lakóparkot akarnak a helyére.

- Biztos kapnak helyette másikat: minden nap hallani, új sportlétesítmények épülnek, milliárdok áramlanak a sportba, előbb-utóbb csak eljut önökhöz is a javakból valami.

- Ugye most viccel?! Szerelést sem valami hivatalosságtól szereztünk: a szomszédos letkési egyesület adott 10 mezt. Miről beszélünk akkor?... És nem ám a világ végén vagyunk. Pesttől egy óra járásra. És a gyerekek itt nem tudnak normálisan futballozni! Pedig öt labdát szeretnénk csak, nem többet.

Szerző

Célegyenesben a Veszprém

Csoportelső lehet a Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a hétvégén. A fennállásuk első négyes döntőjéért küzdő veszprémiek két fordulóval a vége előtt három pont előnnyel vezetik csoportjukat. Ha ma - a sérült Nagy László nélkül - pontot szereznek a vendég Croatia Zagreb ellen, akkor a zárókör eredményeitől független elsők lesznek, és a nyolcad-, valamint továbbjutás esetén a negyeddöntőben is élvezhetik majd a hazai pálya előnyét. A két csapat október 20-i, zágrábi meccsét a Veszprém 33-22-re nyerte.

Persze a mai összecsapás előtt mindenki Nagy László iránt érdeklődik. Az érintett az nyilatkozta a Telekom Sporthír munkatársának, hogy az elmúlt vasárnapi mannheimi Bajnokok Ligája meccsen újra egy szerencsétlen ütközés áldozat lett, bedagadt térddel jött haza és pillanatnyilag folyamatosan kezelésre jár Veszprémben. Ugyanaz a lába sérült meg, mint tavaly Szlovéniában, de szerencsére az ütés most nem kívülről, hanem belülről érte. A Veszprém csapatkapitánya bízik a gyors gyógyulásban és a mielőbbi visszatérésben.

A női BL-ben a Győri Audi ETO KC a Krim Ljubljanát fogadja holnap, s ha nyer - erre minden esélye megvan -, akkor "szétszakítja" a II. csoportot, és a montenegrói Podgoricával együtt fél lábbal már a májusi, budapesti négyes döntőben érezheti magát.

A magyar érdekeltségű csoportok hétvégi programja:

Férfi BL, A csoport, 9. forduló, szombat:
Szanktpetyerburg (orosz) - Rhein-Neckar Löwen (német) 17.00
MKB-MVM Veszprém-Croatia Zagreb (horvát) 19.00 (tv: DigiSport 1)
Celje (szlovén)-Zaporizzsja (ukrán) 20.30
Az állás: 1. Veszprém 15, 2. RN Löwen 12, 3. Celje 7 (214-210), 4. Zaporizzsja 7 (224-244), 5. Zagreb 6, 6. Szanktpetyerburg 1.
Az első négy helyezett jut a nyolcaddöntőbe.

Női BL, középdöntő, II. csoport, 3. forduló, vasárnap:
Győri Audi ETO KC-Krim Ljubljana (szlovén) 18.00 (tv: DigiSport 1)
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)-Larvik (norvég) 20.00
Az állás: 1. Podgorica 3 (53-38), 2. Győr 3 (52-46), 3. Ljubljana 2, 4. Larvik 0.
Az első két helyezett jut a májusi, budapesti négyes döntőbe.

Szerző
Témák
kézilabda