Előfizetés

Halálos bányabaleset Ukrajnában

Legalább hatan életüket vesztették a kelet-ukrajnai Donyeck megye egyik bányájában hétfő este azután, hogy gáz-levegő keverék szabadult ki a mélyben.

Helyi jelentések szerint az előzetes adatok alapján további öt bányász égési sérüléseket szenvedett.
A baleset idején 88-an voltak lent a Pivnyicsna (Északi) nevű bányában.
Kijevben kormánybizottságot hoztak létre a súlyos baleset körülményeinek kivizsgálására Jurij Bojko ügyvivő miniszterelnök-helyettes vezetésével, aki kedd reggel a helyszínre utazik tájékozódni.

A szülők mentették meg a családot a haláltól

Szén-monoxid miatt lett rosszul egy négytagú család a főváros XVI. kerületében éjszaka - mondta Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A Vidámvásár utca egyik családi házában a szülők azt vették észre, hogy a két 10 év körüli gyerek bágyadt. Kinyitották az ablakokat és elhagyták a házat, a kiérkező mentősök ellátták őket.

Kisdi Máté tájékoztatása szerint a tűzoltók a nyitott ablak ellenére is magas szén-monoxid szintet mértek. Mint mondta, a gázművek szakértői megállapították, hogy a gázkészülék nem volt kellőképpen karbantartva. A szóvivő felhívta a figyelmet, hogy a készülékek rendszeres ellenőriztetésével és szén-monoxid mérő készülékkel megelőzhetők a hasonló balesetek.

Kövessen minket a Facebookon és a Twitteren is!

Félpályás az útzár az M5-ösön, elpusztult egy ló

Két kisbusz ütközött kedd reggel az M5-ös autópálya Szeged felé tartó oldalán, a belső sávon halad a forgalom - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A 126-os kilométerszelvénynél egy lószállító utánfutót húzó kisbusz eddig ismeretlen körülmények között hátulról nekiütközött egy másik kisbusznak. A balesetben a kisbuszokban utazók közül senki nem sérült meg, az utánfutóban szállított három ló közül az egyik elpusztult.

A helyszínelés miatt a külső és a leállósávot lezárták a rendőrök, torlódás azonban nincs.