EP- választás: az EMNP nem indít önálló listát

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) nem akarja kockáztatni az erdélyi magyarság európai parlamenti (EP-) képviseletét, ezért a kialakult helyzetben nem indít saját jelöltlistát a májusi EP-választásokon, ugyanakkor felkéri a párt védnökét, Tőkés László EP-képviselőt, fogadja el a Fidesz felkérését, és induljon a Fidesz-listán újabb brüsszeli mandátumért - jelentett be vasárnap Toró T. Tibor, a párt elnöke.

Kifejtette: a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elutasította az EMNP azon kezdeményezését, hogy az erdélyi magyar politikai szervezetek hozzanak létre választási koalíciót, és szombaton az RMDSZ nyilvánvalóvá tette, különutasként indul.

A EMNP Országos Választmánya székelyudvarhelyi ülésén úgy értékelte, az RMDSZ az erdélyi magyarság brüsszeli képviseletét kockáztatja, amit ebben a helyzetben csak úgy lehet biztosítani, ha a Tőkés László a Fidesz jelöltjeként szerez mandátumot hét éve megkezdett brüsszeli munkája folytatására.

Szerző
Témák
választás EU EMNP

Hat korcsolyázó gyerek fulladt meg a jeges folyóban

Hat korcsolyázó gyerek alatt beszakadt egy folyó jege az észak-kínai Sanhszi tartománybeli Nancseng faluban, valamennyien életüket vesztették - jelentette a helyi kormányzat tájékoztatása alapján a kínai média vasárnap.

 Az 5 és 11 év közötti gyerekek a falut átszelő Hujcsi folyó egy befagyott szakaszán korcsolyáztak még szombaton délután, amikor a baleset történt. A rendőrség értesítését követően mentők siettek a helyszínre, akik másfél óra múlva egy repedésnél négyüket immár élettelenül megtalálták.

Két társukat búvárok hozták a felszínre a jég alól, de életüket a kórházban sem tudták megmenteni. Az ügyben a rendőrség nyomozást rendelt el.

Szerző
Témák
Kína Nancseng

Árokba hajtott egy autó a 49-es számú főúton

 Árokba hajtott egy személyautó Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a 49-es számú főút Pátyod és Porcsalma közötti szakaszán vasárnap hajnalban, a balesetben az autó sofőrje megsérült - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a honlapján.

Tájékoztatásuk szerint a balesethez a csengeri tűzoltókat riasztották. A sofőrt a mentők kórházba vitték.

Szerző
Témák
autóbaleset