Előfizetés

Milliós cigarettafogások az M1-esen

Az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán az elmúlt napokban két alkalommal, összesen 16 millió forint értékben foglaltak le magyar adójegy nélküli cigarettát a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei - tájékoztatta a szervezet hétfőn az MTI-t.

Rozs Viktor osztályvezető közlése szerint két, külföldiek által vezetett német rendszámú gépkocsiban összesen 1750 karton cigarettát találtak. A csempészett árut meg sem próbálták elrejteni, csak egy pokróccal takarták le.

A pénzügyőrök a dohánytermék mellett az autókat is lefoglalták és 18 millió forint jövedéki bírságot szabtak ki, valamint mindkét ügyben feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál, akik büntetőeljárást indítottak az elkövetők ellen.

Autók is égtek a családiház-tűzben

Kigyulladt és teljes terjedelmében leégett egy családi ház tetőszerkezete Pusztacsón, személyi sérülés nem történt, de a tűzben több jármű is megsemmisült, az anyagi kár ezért jelentős - jelenti a HavariaPress.  

A Kőszeghez közeli Vas megyei településre vasárnap késő este riasztották a tűzoltókat, mert eddig ismeretlen okból tűz ütött ki egy építés alatt álló lakóházban. Amire a tűzoltók a helyszínre értek, a lángok már ráterjedtek a tetőszerkezetre, sőt kiégett több ott lévő jármű, köztük egy kisteherautó is.

A tüzet, amely feltehetőleg a járművek egyikétől indult ki, hat vízsugárral fékezték meg a szombathelyi és a kőszegi hivatásos tűzoltók, a helyi önkéntesekkel közösen. Személyi sérülés szerencsére nem történt, de az anyagi kár több millió forintra tehető.

Magyar nőt erőszakolt meg az Egyesült Államokban

Harminchárom évi börtönbüntetésre ítéltek egy 37 éves dél-karolinai férfit az egyesült államokbeli Virginia államban, mert 2001-ben megerőszakolt egy fiatal magyar nőt - jelentette a The Washington Post című lap internetes kiadása.

A bűnesetet 2012-ig nem sikerült megoldani, majd a nyomozók egy új igazságügyi orvos szakértői módszert alkalmazva és családi DNS-mintákat felhasználva arra az eredményre jutottak, hogy Tirone Lamont Holloway erőszakolta meg a williamsburgi Busch Gardens állatkertben dolgozó nőt.

Az esküdtszék tavaly decemberben találta bűnösnek a férfit, majd most a héten a bíró kiszabta rá a 33 évi börtönbüntetést.

Az új módszer alapján a virginiai igazságügyi orvos szakértők arra a következtetésre jutottak, hogy a támadó az apja, vagy a fivére, vagy a fia egy olyan embernek, akinek a DNS-mintája szerepel a szövetségi állam bűnügyi nyilvántartásában. Ezután jutottak el Hollowayhez.

http://www.washingtonpost.com/local/sc-man-sentenced-in-cold-case-va-rape/2014/02/23/3497cdd6-9cb3-11e3-8112-52fdf646027b_story.html