Választás 2014 - Listát állított az Összefogás

Hétfőn délután az összefogás pártjai átadták a Nemzeti Választási Irodának azokat dokumentumokat, amelyek alapján az MSZP, az Együtt, a DK, a PM és az MLP közös országos listát állított az április 6-i országgyűlési képviselőválasztásokra. 

Az összefogás politikusai köszönik támogatóik, a képviselőjelöltek ajánlásához nevüket is adó választópolgárok segítségét, s kérik, hogy április 6-án minél többen nyilvánítsák ki akaratukat a szavazóhelyiségekben is.

MSZP, Együtt, DK, PM, MLP

Szerző

Választás 2014 – Kövér: meg kellene őrizni az elért eredményeket

Az ellenzéki állításokkal szemben valós eredményeket ért el az ország, melyetket a következő négy évben meg kellene őrizni – jelentette ki Kövér László hétfőn Csongrádon.

A makrogazdasági mutatók alapján ismét növekedési pályára állt a magyar gazdaság – mondta a házelnök egy lakossági fórum előtt Farkas Sándor fideszes országgyűlési képviselővel közösen tartott sajtótájékoztatóján.
Tavaly az utolsó negyedévben 2,7 százalékkal növekedett a magyar gazdaság, ami az uniós tagországok között a negyedik legjobb adat – közölte a politikus.

Az államadósság is csökkent, és tartósan 3 százalék alatt sikerült tartani az államháztartás hiányát. Több mint 4 millió ember dolgozik az országban, és a nők, valamint a fiatalok foglalkoztatási adatai is húszéves pozitív rekordokat döntenek – hangsúlyozta az országgyűlés elnöke.

Kövér László kifejtette, szemben az ellenzéki állításokkal, a foglalkoztatási adatok nem a közfoglalkoztatás és a külföldi munkavállalás eredményeként javultak, 100 ezer új állás a versenyszférában jött létre.
A politikus közölte, a Fidesz nyert már ellenzékből választásokat, kormányról azonban még nem. „Szeretnénk nem elkövetni azt a hibát, amit 2002-ben elkövettünk” – tette hozzá.

Bár többség szerint jó irányba tartott az ország, a Fidesznek mégis kevesebb szavazót sikerült elvinni az urnákhoz, mint a szocialistáknak. Így történhetett meg, hogy az ország fejlődése akkor derékba tört – hangsúlyozta a házelnök, aki bízik benne az akkori kudarcból nemcsak a Fidesz vonta le a tanulságokat, hanem az emberek többsége is.
A lakossági fórumot követően Kövér László és Farkas Sándor a kommunizmus áldozatainak emléknapjának előestéjén egy megemlékezésen vesz részt Szentesen.

Szerző

MSZP: Nincs valódi rezsicsökkenés, amíg a Fidesz hatszor több rezsiadót hajt be

Az MSZP minden olyan intézkedést támogat, amely több pénzt hagy az emberek zsebében. Viszont látni kell, hogy 2010 óta drasztikusan nőttek az emberek megélhetési költségei, így ma 10 emberből 8 rosszabbul él, mint 4 éve. Ez azért van, mert a Fidesz a többszörösét veszi vissza annak, amit látszólag odaad - olvasható az MSZP közleményében.

A dokumentum így folytatódik:

Visszaveszi a benzin árában, a magas forint-euró árfolyamban, a megnövelt törlesztő részletekben. Visszaveszi az európai rekordszintre növelt áfában, a sárgacsekkadóban és a többi, csaknem 40 féle új adóban. Mindezt így együtt nevezhetjük akár rezsiadónak is. A Fidesz csaknem 1200 milliárdot szed be a rezsiadóval, miközben rezsicsökkentés alig több mint 200 milliárdba kerül. A rezsiadó összege hatszor nagyobb, mint a rezsicsökkentésé!

Amíg ez így van, az emberek terhei nem csökkennek, hanem folyamatosan nőnek. Addig nincs rezsicsökkenés, amíg hatszor több a rezsiadó.

Burány Sándor,
országgyűlési képviselő

Szerző