Nyolc métert zuhant a bérház világítóudvarába

Világítóudvarba esett egy ember Budapest VI. kerületében, egy Andrássy úti bérházban - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kedden a honlapján.

A tájékoztatás szerint a tűzoltók emelték ki a szerencsétlenül járt illetőt, aki nyolc métert zuhant.

A mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Szerző

Beszakadt egy aknafedlap egy teherautó alatt az Üllői úton

Publikálás dátuma
2014.02.25. 12:46
Fotó: Mihádák Zoltán/MTI
Beszakadt az úttest egyik aknafedlapja egy megrakott teherautó alatt kedd délelőtt Budapest XVIII. kerületében, az Üllői úton - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Kisdi Máté hozzátette: a jármű műszaki mentését a tűzoltóság autódarujával teljes útzár mellett végzik.

Az eset az Üllői út 357. előtt történt.

Fotó: Mihádák Zoltán/MTI

Fotó: Mihádák Zoltán/MTI

 

Szerző

Milliókat sikkasztott el a gyámhivatali ügyintéző a gondnokkal

Sorozatos hivatali visszaélések, sikkasztások, csalás és közokirat-hamisítás miatt emeltek vádat a keszthelyi gyámhivatal egyik ügyintézője és egy hivatásos gondnok ellen, akik éveken át több millió forintot vettek fel a gondnokság alá helyezettek számláiról, egy idős embernek pedig az ingatlanját csalással szerezték meg - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

A hivatásos gondnok a rábízott emberek nevében fiktív vagy a valósnál nagyobb összegről szóló pénzfelvételi kérelmeket nyújtott be az ügyintézőnek, aki az engedélyező határozatokat hozta. A határozat alapján a hivatásos gondnok vette fel a gondnokság alatt állók bankszámlájáról a pénzt, majd azt megfelezte az ügyintézővel.

A vád szerint 2009 és 2011 között 17 ember bankszámlájáról vettek fel rendszeresen különböző, alkalmanként kilencezer és egymillió forint közötti összegeket. Összesen több mint 6,2 millió forintot sikkasztottak el, amelynek felét a bűnügyi eljárás során a hivatásos gondnok megtérítette.

Az egymással összejátszó ügyintéző és gondnok azt is elhatározta, hogy az ügyintéző férje számára az egyik súlyos beteg embertől megszereznek egy alsópáhoki ingatlant gazdasági épülettel, szőlővel, gyümölcsössel. A tulajdonos azonban nem akarta eladni a birtokát, ezért a két ember úgy döntött: életjáradéki szerződéssel próbálják elérni a céljukat.

Az ügyintéző engedélyező határozatot készíttetett munkatársaival, egy ügyvéddel pedig az életjáradéki szerződést is megíratta, holott ekkor már a gondnokság alatt álló ember elköltözött, az eljárásban ezért a Keszthelyi Városi Gyámhivatalnak már nem volt illetékessége.

A szerződést az idős embernek 2010 nyarán elvitték Hévízre, az ottani gondozóházba, és annak a teraszán, egy oszlopon, szemüveg nélkül íratták vele alá, hogy ne érzékelje, milyen jelentőségű dokumentumról van szó. A súlyosan aránytalan és hátrányos szerződés aláírásakor sem az ügyvéd, sem az eltartó nem volt jelen, a papírt a hivatásos gondnok törvényes képviselőként jegyezte, a tanúk pedig csak utólag írták alá. 

A mindössze havi háromezer forintos életjáradékról szóló szerződést ezután a gyámhivatali ügyintéző férje mint eltartó benyújtotta a Keszthelyi Földhivatalhoz, ahol a tulajdonjogát az ingatlan-nyilvántartásba be is jegyezték. A becsapott beteg embernek ezzel több mint egymillió forint kárt okoztak.

A Zala Megyei Főügyészség az ügyintéző és a hivatásos gondnok ellen 17 rendbeli hivatali visszaélés és sikkasztás, továbbá egy rendbeli csalás és közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat.

Szerző