Visszaadta a lopott holmit Pintér Sándor

Publikálás dátuma
2014.02.25. 16:02
Pintér Sándor belügyminiszter (j) átadja Roland Galharague-nak, Franciaország magyarországi nagykövetének (b) a Franciaországból
Száztíz, a Toulouse-i könyvtárból két éve eltulajdonított és Magyarországon megtalált középkori térképmetszetet adott vissza Pintér Sándor belügyminiszter Roland Galharague-nak, Franciaország magyarországi nagykövetének kedden.

Roland Galharague a térképek átadása előtt mondott rövid beszédében köszönetet mondott a belügyminiszternek és a magyar rendőrségnek, az Europolnak, és méltatta a két ország rendőrségi, igazságügyi szervei közötti szoros együttműködést.

Pintér Sándor az európai bűnüldözés sikerének nevezte a felderítést, mivel – mint fogalmazott – egyértelműen ez az együttműködés tette lehetővé, hogy a műkincseket most átadhassa a jogos tulajdonosnak. Azt mondta, szeretné, ha a bűnözők tudnák, ez az országok közötti együttműködés él, és bárhol kövessék el a bűncselekményeket, el fogják őket fogni.

Kövessen minket a Facebookon és a Twitteren is!

Szerző

Bajnai: Orbán szovjet utódállammá akarja tenni az országot

Bajnai Gordon szerint Orbán Viktor szovjet utódállammá, "közép-ázsiai Orbánisztánná" akarja tenni Magyarországot.  Az Együtt-PM Szövetség vezetője erről kedden Szekszárdon, sajtótájékoztatón beszélt.

Félő, hogy a miniszterelnök kelet és nyugat érdekszféráinak ütköző zónájába vonja Magyarországot a paksi atomerőmű bővítéséről és az orosz államhitelről Oroszországgal kötött szerződéssel  - tette hozzá.

Kövessen minket a Facebookon és a Twitteren is!

Szerző

Tekéletes méznyalás

Ha szabad ezt nekem, akkor követelem, hogy a 2010-ben történt vörösiszap-katasztrófa túlóradíjait hozzák nyilvánosságra!

Hogy miért? Nem nagy ügy, hiszen csak éveken át tapicskoltak a maró lében a nép mentésére kirendelt emberek. Rendőrök, tűzoltók, önkéntesek. Ja, hogy abban az időben még nem lehetett lerabolni a költségvetést? Hogy nem volt nekünk Hajdu Jánosunk? Hát így jártunk. (Persze a pár milliárdnyi lakossági adomány elolvadt, mint májusban a hóember…)

Utóbb az is kiderült: a magyar élet szinte méznyalás, pláne, ha az ember a Terrorelhárítási Központ alkalmazottja. Tudniillik bevallották, mire költöttek az utóbbi árvízi védekezés során. A TEK-esek negyedmillió forint értékben ettek csokoládét, gyönge 105 ezer forintot költöttek energiaitalra is. A 722 fős állomány 680 ezer forintért kapott gumicsizmát, a szúnyogriasztók 435 ezer forintba kerültek, naptejet további 46 ezerért vettek. A fertőtlenítő törlőkendők is több mint félmilliót kóstáltak, a terrorelhárítók étkeztetése pedig közel négymilliót.

Ha hazugság, akkor legyen nagy. Mert azt még a legbutább NER-alattvaló is sejtheti, hogy a TEK bérszámfejtője, kapuőre, és egy sereg alkalmazottja nem árvizelt. Nem az a dolguk ugyanis. Gumicsizmában csokit zabálni, és energiaitalt inni rá valószínűleg csak keveseknek sikerült. Tudniillik – ha jól értjük az elszámolást – napi 72 órában árvízvédett a TEK, miközben napi további 48 órában alapfeladatait is ellátta.

Vegyük úgy, hogy ez a számlatömb nettó hazugság. De akkor legalább a csokit fizessék ki a devecseri mentőcsapatnak!
Meg a naptejet, hiszen Bakondi úréknak sütkérezni is kellett a nemzet megbecsülésében…

Kövessen minket a Facebookon és a Twitteren is!

Szerző
Veress Jenő
TEK