Gyurcsány az '56-os forradalomba veri Orbán orrát: Ne támogassa az "orosz tankokat"

Publikálás dátuma
2014.03.01. 19:46
Fotó: Tóth Gergő
Facebook-kommentben óvja Orbán Viktort Gyurcsány Ferenc, hogy ne legyen Kádár János, ne hívja be az oroszokat, hisz Ukrajnát most ugyanúgy tapossák a sarkuk alá, mint egykor Magyarországot.

Gyurcsány Ferenc Facebook-üzenete Orbán Viktornak.

Az orosz felsőház most adott felhatalmazást az ukrajnai katonai beavatkozásra.

Putyin most azt csinálhatja Ukrajnával, amit a Szovjetunió 1956-ban Magyarországgal, majd 1968-ban Csehszlovákiával tett. Az új krimi miniszterelnök, illetve a donyecki régió vezetői pedig azt a szerepet vállalják, mint Hegedűs Andrásék 1956-ban, Vasil Bil'ákék 1968-ban.

Orbán miniszterelnök úr, kérdezem, szabad ezzel az orosz kormánnyal évtizedekre szóló megállapodást kötni? Jó oldalon állunk? Van még erkölcs? Számít Önnek még valamit 1956?

 

Szerző

A nemzetközi vizesszövetség szereti a magyar terveket

Publikálás dátuma
2014.03.01. 18:35
Fotó: Szalmás Péter
Tetszéssel és elismeréssel fogadta a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség, a FINA vezető testülete alelnökének, Gyárfás Tamásnak a tájékoztatóját, amelyet a magyar úszószövetség (MÚSZ) elnökeként adott a Büro mexikói ülésének első napján.

A MÚSZ szombati információja szerint Gyárfás Tamás bemutatta azt az angol nyelvű, látványos képekkel illusztrált kiadványt a FINA vezérkarának, amely a 2021-es budapesti felnőtt vizes világbajnokságra épülő, de már a 2017-es, szintén a magyar fővárosban rendezendő junior-vb előtt átadandó uszodakomplexum koncepcióját és látványtervét tartalmazza.

A cancúni ülésen elfogadták a FINA illetékes technikai bizottságának számos indítványt magában foglaló előterjesztését, benne azt, hogy ettől az évtől már a junior világcsúcsok is nyilvántartásba kerülnek. A lányoknál 14-17, a fiúknál 15-18 évesek érhetik el ezeket a rekordokat.

A FINA legfelsőbb szervezete elfogadta, hogy világbajnokságokon - akár 50, akár 25 méteres medencében rendezik - az előfutamokat 10, az elődöntőket és döntőket 8 pályán bonyolítják le.
Újdonság az is, hogy az idei, decemberi dohai rövidpályás vb-n az eddigi számok mellett a 4x50 méteres férfi és női gyors-, továbbá a 4x50 méteres férfi és női vegyesváltó is műsorba kerül, valamint a 4x50 méteres "mixelt", vagyis két férfi és két nő alkotta vegyes stafétáknak is rendeznek viadalt gyors- és vegyesúszásban. Utóbbi két számban, vagyis a koedukált négyesek részvételével a 2015. évi kazanyi nagymedencés világbajnokságon is lesznek versenyek 4x100 méteres gyors- és vegyesváltóban.

Cancúnban jóváhagyták azt is, hogy ettől az esztendőtől a hátúszók számára átalakítják és speciális fogantyúkkal látják el a rajtköveket, az úgynevezett kapaszkodó háromfokozatú lesz, de nem olcsó a módosítás, egy új rajtkő ára 400 euró körül van.
Egy további döntés értelmében azokat az úszókat, akik elégséges ok nélkül feladják versenyüket, azaz nem ússzák végig az adott távot, büntetéssel sújtják, akár el is tilthatják.

A 2014-es rövidpályás világkupa-sorozat augusztus 27-28-án Dohában kezdődik, majd augusztus 31-én és szeptember elsején Dubajban, aztán Hongkongban (szeptember 29-30.), majd az európai állomásokat - Eindhovent (október 4-5.) és Moszkvát (október 8-9.) - követően Pekingben (október 24-25.) és Tokióban (október 28-29.) folytatódik, végül pedig Szingapúrban (november 1-2.) zárul. A FINA a versenyszámok első három helyezettje mellett a szakaszok első hat legjobbját, valamint az összetett verseny három legjobbját díjazza.

A 2016. évi riói olimpián, akárcsak Londonban, a 10 kilométeres nyíltvízi versenyen 25-25 férfi és nő indulhat. A normálmedencés úszóversenyekre augusztus 6. és 13. között kerül sor, az előfutamok helyi idő szerint reggel 10 órától, a döntők 19.30-tól zajlanak, így Magyarországon 23.30-tól lesznek majd láthatók a finálék.

Szerző

Brutális: A sztráda egyik oldaláról a másikra repült az autó

Átrepült egy Miskolc felé tartó autó szombaton az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalára Kál és Füzesabony között, emiatt csak a leállósávban haladhat a forgalom - közölte a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Antal Erika elmondta: az autó feltehetően a szalagkorlátnak ütközött, ez dobta meg. A 108-as kilométerszelvénynél történt balesetben egy ember megsérült, őt mentők ápolják.

A Budapest felé vezető oldalon két sávot lezártak, ott a leállósávban halad a forgalom, a Miskolc felé vezető oldalon egy sávot zártak le.

Szerző