Senkinek sem kell az utolsó Malév-gép

A Malév felszámolóbiztosának közlése szerint nem érkezett ajánlat a Malév Express színeiben korábban repülő Bombardier CRJ200ER típusú repülőgépre. 

A pályázat határideje hétfő 12 óra volt. A felszámolás kezdete óta tizedszer hirdették meg a repülőgépet.   A HA-LNA lajstromú gép közel 15 ezer órát repült. A felszámoló 3,6 millió dolláros (817 millió forintos) áron hirdette meg.

Korábban a balatonlellei üdülőt és annak berendezési tárgyait, valamint két Seat és három Volkswagen (köztük egy Malév-festésű Volkswagen Polo) típusú személyautót, speciálisan a repülőgépekre gyártott szőnyeget, fémdetektort, bankjegyvizsgáló berendezést, catering eszközöket, rakomány-ellenőrző röntgent, promóciós eszközöket hirdettek meg. Az üdülőre és annak berendezéseire nem érkezett ajánlat.

A Malév felszámolásának határidejét a bíróság legutóbb idén hosszabbította meg június végéig.

 

Szerző

Megduplázza budapesti járatait az izraeli El Al légitársaság

Publikálás dátuma
2014.03.03. 16:35
Az El Al partnereivel azon dolgozik, hogy a balatoni, debreceni régiót is megismertesse a sűrűn utazó, fizetőképes izraeliekkel.
Megduplázza budapesti kapacitását az izraeli El Al légitársaság a nyári főszezontól. Márciustól növelik a jelenlegi járatszámot, júliustól pedig naponta két járatot üzemeltetnek majd Budapestről a diszkont modellben működő részleggel, az UP-pal - mondta Váradi János, a légitársaság budapesti vezetője hétfőn az MTI-nek.

Kifejtette: Budapest mellett Prágába, Kijevbe, Lárnakára és Berlinbe üzemeltet majd járatokat Tel Avivból az UP, a gépek központi repülőterekre repülnek.

A vezető számításai szerint a jegyárak átlagosan 20-25 százalékkal csökkenhetnek, de ez még a töltöttségi mutatón is múlik. Ezzel kapcsolatban közölte, az elmúlt időszakban a járataik 85 százalékos töltöttséggel üzemeltek, ezt szeretnék fenntartani. Az előfoglalások száma januárban a duplája volt a 2013 januárinak - tette hozzá.

Váradi János azzal indokolta a modellváltást, hogy átalakultak az utazási szokások a rövidtávú útvonalakon, az emberek kevesebbek akarnak fizetni, cserébe az elvárásaik is csökkentek. A másik ok, hogy áprilisban életbe lép az Izrael által az unióval megkötött "nyitott égbolt" egyezmény, így bármelyik légitársaság Európa bármely pontjáról járatot indíthat Izraelbe.

Váradi János elmondása szerint az El Al nem fog Budapestről Londonba, vagy máshova járatot indítani, mert sem kapacitása, sem a működési modellje nem engedi, de a többi társaság élni fog a lehetőséggel Izrael irányába Európából.

Közölte, Magyarországból Izraelbe 56 százalékkal emelkedett az utasforgalom, és Izraelből is sokkal többen repültek Magyarországra, az utasok 70 százaléka csoportokban érkezik. Az El Al partnereivel most azon dolgozik, hogy a balatoni, debreceni régiót is megismertesse a sűrűn utazó, fizetőképes izraeliekkel.

Váradi János közölte, voltak puhatolózó egyeztetések a sármelléki és debreceni repülőtérrel is, heti egy charter, vagy menetrend szerinti járat is elképzelhető lenne, de egyelőre a budapesti bővített kapacitás kihasználása az elsődleges feladat, másrészt szükség lenne egy, a térségben fantáziát látó utazásszervező cégre, aki csoportokkal töltené a gépeket.

Szerző

Új ügyvezető a Cisco Magyarország élén

Új ügyvezető igazgatója van márciustól a Cisco Systems Magyarország Kft.-nek, Horváth Krisztina a vállalat kereskedelmi, marketing- és műszaki tevékenységének irányítása mellett a közel 300 hazai partnercéggel való együttműködésért is felel - közölte a hálózati berendezésgyártó és szolgáltató amerikai cég leányvállalata az MTI-vel hétfőn.

A tájékoztatás szerint az új vezető szerepet vállal a közép-kelet európai regionális vezetésben. A pénzügyi szektorból érkezett ügyvezető szakmai pályafutását a Magyar Nemzeti Banknál kezdte, 1998-tól a Raiffeisen Bank vezérigazgató-helyetteseként dolgozott.

Elődje, Dalos Ottó a vállalat távközlési szolgáltatókkal foglalkozó regionális szervezetében folytatja munkáját, feladata egyebek között a Deutsche Telekom csoport európai leányvállalataival való együttműködés irányítása lesz.

Szerző