Hét év után visszatér a kirúgott sorozatsztár

Publikálás dátuma
2014.03.07. 18:31
Isaiah Washington tanácsadáson vett részt, és meleg jogi csoportokkal konzultált a homofóbia leküzdéséről. Fotó: Facebook
Isaiah Washington visszatér a Grace klinika című amerikai kórházsorozatba hét évvel az után, hogy kirúgták a műsorból - írta pénteken a BBC News.

Az ötvenesztendős színész Preston Burke szívsebészt alakította az első három évadban, ám egy felvétel alkalmával homofób káromkodásra ragadtatta magát kollégájával, Patrick Dempsey-vel szemben, ami végül a szerepébe került.

Washington abban a részben vendégszerepel majd, amelyben egykori szerelme, Sandra Oh távozik a sorozatból. Az epizódot Amerikában májusban láthatják a nézők.

Washingtonnal legutóbb akkor találkozott a közönség a szériában, amikor faképnél hagyta az oltárnál Sandrát, akit Christina Yang játszik.

Shonda Rhimes, a sorozat alkotója szerint Oh történetének lezárásához fontos volt, hogy Washington visszatérjen ebben a részben.

Washington egyébként később bocsánatot kért viselkedéséért, és "minden körülmények között megengedhetetlennek" nevezte, amit mondott. Tanácsadáson vett részt, és meleg jogi csoportokkal konzultált a homofóbia leküzdéséről.

A Melegek és Leszbikusok Rágalmazás Elleni Szövetsége (GLAAD) örömét fejezte ki, hogy a színész visszatér a sorozatba. Emlékeztettek arra, hogy Washington az utóbbi években nyilvános megszólalásaiban támogatta a házasság egyenlőségét és határozottan kiállt a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű emberek mellett.

A sorozatból való eltávolítása után Washington nehezen kapott folyamatos munkát, tévésorozatok kisebb szerepeire szerződtették.

Szerző

Tom Hanks Marokkóban forgat

Publikálás dátuma
2014.03.07. 17:25
Fotó: Anthony Harvey/Getty Images
Marokkóban forgat Tom Hanks a Felhőatlasz rendezőjével, Tom Tykwerrel - számolt be róla pénteken a Variety.com hollywoodi filmportál.

Az Oscar-díjas színész az A Hologram for The King (Hologram a királynak) című produkcióban vállalt szerepet. Hanks két éve a főszerepet játszotta el a német rendező és az amerikai Wachowski testvérek Felhőatlasz című nagyszabású filmjében.

A Hologram forgatását még a nyáron jelentették be, a film egy szaúd-arábiai városban játszódik, ahol egy súlyos anyagi gondokkal küzdő üzletember kétségbeesetten próbálja összetartani családját és kirángatni magát az anyagi összeomlásból.

A szereposztásban a Homeland: A belső ellenség című tévésorozat sztárja, Sarita Choudhury, valamint Omar Elba, Tracey Fairaway, David Menkin és Tom Skerrit is helyet kapott. A marokkói felvételek csütörtökön kezdődtek, a stáb később Németországban folytatja a forgatást egészen júniusig.

A független produkcióban készülő munkában Hanks produceri feladatot is vállalt.

Szerző
Témák
Tom Hanks

Március 21-én búcsúztatják Csala Zsuzsa színésznőt

Március 21-én délelőtt 11 órakor búcsúztatják Csala Zsuzsa Jászai Mari-díjas színésznőt, érdemes művészt a Szent István Bazilikában, római katolikus szertartás szerint - tudatta a Vidám Színpad vezetősége az MTI-vel pénteken.

Csala Zsuzsa, a Vidám Színpad örökös tagja életének 81. évében február 22-én, szombaton hunyt el. A színésznőt a Vidám Színpad saját halottjának tekinti. Csala Zsuzsa 1933. július 9-én született Újpesten. Tagja volt 1954-től 1959-ig az Állami Déryné Színháznak, 1959-től 1960-ig az egri Gárdonyi Géza Színháznak, majd 1960-tól negyven évig a budapesti Vidám Színpadnak.

A kétezres évek elején, a társulat feloszlása után a Budaörsi Játékszín tagja lett. Miután a Vidám Színpad újjáalakult, majd újra állandó játszóhelyet kapott az óbudai Eurocenterben 2013-ban, a társulatnak tagja lett Csala Zsuzsa is, aki akkor már bottal járt és betegségekkel küszködött.

A kiváló komika derűs kedéllyel, remek temperamentummal, sajátos, egyéni ízekkel oldotta meg a feladatait, legyen szó kabaréfiguráról vagy vígjátékról - olvasható a színház korábbi közleményében. Csala Zsuzsa több száz színpadi és televíziós szerepet játszott el, filmen a Noszty-fiú esete Tóth Marival (1960), Nem szoktam hazudni (1966), És akkor a pasas (1966) című alkotásokban láthatta a közönség. Ő volt Ursula, Bubó doktor asszisztensnőjének hangja a Kérem a következőt című, nagy sikerű rajzfilmsorozatban. A külföldön élő magyarokat is számos turnén szórakoztatta Amerikától Ausztráliáig, kedvelt szereplője a Rádiókabarénak és egy időben ő volt a lottózás reklámarca, továbbá polgárőrként is dolgozott, gépkocsi-tolvajokat üldözött, s a Magyar Rendőrnők Szervezete tiszteletbeli tagjának is megválasztották.

A színésznő az utóbbi tíz évben a Fogi Színház-Budapesti Bulvárszínházban játszott rendszeresen. Utolsó szerepe Gervaise nagynéni volt Louis Velle Randevú Párizsban, avagy Szenteltvíz és kokain című komédiájában, a darab tavalyi országos turnéján több ezren láthatták, júliusban, 80. születésnapján is a darabot követően köszöntötték a színpadon.

Művészi munkáját 1974-ben Jászai Mari-díjjal ismerték el, az érdemes művészi címet 1986-ban kapta meg.

Szerző