Kétszázötvenezer valódi munkahelyet ígér Mesterházy

Publikálás dátuma
2014.03.11 17:42
Mesterházy Attila FOTÓ: Szalmás Péter/Népszava
Kétszázötvenezer "valódi" munkahelyet, százezer forint nettó minimálbért, valamint a kis- és középvállalkozói szektor fejlesztését ígérte Mesterházy Attila, "a kormányváltó erők" miniszterelnök-jelöltje kedden Monoron egy lakossági fórumon.

Az MSZP elnöke, a baloldali összefogás vezetője azt mondta, hogy a következő négy évben 250 ezer "valódi munkahelyet" szeretnének teremteni, mert az elmúlt években romlottak a foglalkoztatottsági mutatók a gazdaságban, csökkent az álláshelyek száma, amit a kormány kozmetikázással akar elfedni. 

Mesterházy Atilla a kis- és középvállalkozói (kkv) szektor fejlesztésével kapcsolatban kifejtette, az uniós forrásokat két módon használnák fel: úgy, hogy növeljék a kkv-k versenyképességét és a munkahelyeket meg tudják tartani. Elképzeléseik szerint bizonyos összegig automatikusan járna támogatás a kkv-knek, azokat a forrásokat pedig, amelyek a szektor fejlesztésére rendelkezésére állnak a kkv-k érdekképviseletei osztanák el.

A szocialista párt elnöke Orbán Viktor kormányfő egyik keddi kijelentésére - amely szerint igenis lehet életet lehelni a hátrányos helyzetű térségekbe - reagálva azt mondta: a miniszterelnök végre rájött, hogy vannak Magyarországon hátrányos helyzetű térségek. "Mi négy éve arról beszélünk, hogy nem lehet négymillió emberről lemondani" – közölte. Hozzátette: az a céljuk, hogy nettó százezer forintra emeljék a minimálbért, úgy, hogy a munkaadók bérjárulékterhei ne növekedjenek. 

Braun Róbert, a "kormányváltó erők" országgyűlési képviselő-jelöltje a fórumon bejelentette, hogy Pogácsás Tibor, a Fidesz-KDNP jelöltje elfogadta kezdeményezését egy vitára. 

Szerző

Reméljük, Kövér László nem idézte Semjént, amikor együttérzését fejezte ki a Notre Dame miatt

Publikálás dátuma
2019.04.18 19:33

Fotó: Vajda József
Nagyon azért nem kapkodta el a francia házelnöknek szóló együttérző levél elküldését.
Az Országgyűlés elnöke levélben fejezte ki együttérzését a francia képviselőház és a szenátus elnökének a Notre Dame-székesegyházban pusztító tűz miatt - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája csütörtökön. Kövér László azt írta Richard Ferrand-nak és Gérard Larcher-nak: megdöbbenve és mély megrendüléssel értesült a kereszténység, a katolikus egyház és az egyetemes kultúra egyik fontos jelképének számító Notre Dame-székesegyházat ért tűzesetről, amely felbecsülhetetlen kárt okozott a rekonstrukció alatt álló épületben. Az Országgyűlés elnöke levelében kifejezte elismerését a francia tűzoltók hősies küzdelméért, amelynek köszönhetően sikerült megóvni "a kereszténység egyik bástyáját" a teljes pusztulástól, csakúgy, mint az épületben őrzött keresztény kegytárgyak és műalkotások hatalmas gyűjteményének jelentős részét. Kövér László a magyar Országgyűlés nevében együttérzéséről és támogatásáról biztosította a francia nemzetet, és sok erőt, kitartást kívánt a székesegyház újjáépítéséhez.   Semjén Zsolt kedden még arról értekezett, hogy az égő Notre Dame a hitét megtagadó Franciaország tragédiáját fejezi ki. "Én ebben egy tragikus szimbólumot látok. Az a Franciaország, amelyik megtagadta - mint az egyház legidősebb leánya, úgy hívták régen Franciaországot – saját történelmét, megtagadta önmagát, megtagadta saját kereszténységét és hitét, ez az égő templom valahogy kifejezi azt az apokaliptikus értékvesztést, aminek a nyugati világban tanúi lehetünk” - mondta a tűz kapcsán a HírTv-ben a nagy vadász. 
Frissítve: 2019.04.18 19:35

Most szocialista aláírásgyűjtőkre támadtak

Publikálás dátuma
2019.04.18 19:21

Fotó: mszp.hu
Egy ember megharapta és a kabátjával fojtogatta a Societas elnökét.
Megtámadták az MSZP aláírásgyűjtő aktivistáit csütörtök délután Budapesten, a Móricz Zsigmond körtéren - írja az Index. Torzsa Sándor, az MSZP ifjúsági szervezete, a Societas elnöke elmondta, egy 30-40 éves férfi közeledett az MSZP-Párbeszéd sátrához, kezében egy másfél literes üdítős palackkal. A férfi - Torzsa elmondása szerint - az egyik szocialista "kolléganőt elkezdte lelocsolni a palackban lévő piros löttyel", majd hozzávágta a palackot, közben hangosan szidta az MSZP-t. Torzsa ekkor lépett oda megvédeni a társát, mire a férfi nekitámadott. "Nekem esett, levitt a földre, a kezembe harapott, még most látszik a nyoma. Ezután eldurvult a dolog: a kabátomat a fejemre tekerte, azzal fojtogatott." A dulakodás két percig tarthatott , ekkor az ott lévő járókelők és a többi szocialista szétválasztotta őket, és leszedte róla. Torzsa ezután kihívta a rendőrséget, és feljelentést tesz a támadó ellen. Torzsa azt is megemlítette, hogy a szemben lévő fideszes aláírásgyűjtő pultnál tétlenül nézték végig az egészet, sőt valaki azt mondta, hogy ide vezet, ha beengeditek a feketéket. Legutóbb a DK és a Párbeszéd aláírásgyűjtő aktivistáit zaklatta a kormánymédia kedvenc trollja a Nyugati téren.