Nyolcszáz forintos órabér március 15-re a Múzeumkerthez

Publikálás dátuma
2014.03.12. 16:51
Az a bizonyos 2011-es ünnepség... Fotó: Bielik István, Népszava.
Nyolcszáz forintos órabérért keres embereket március 15-i rendezvényekre az Apple Party hostess-ügynökség.

A 444.hu szerkesztőségéhez eljuttatott levél szerint két helyszínen, a Kossuth téren 9 és 15 óra között, és a Múzeumkertnél, ahol Orbán Viktor miniszterelnök beszél majd délelőtt, 7 és 14 óra között számítanak a jelentkezők munkájára. A résztvevőknek fekete vagy sötétkék farmerban, fekete sportcipőben vagy bakancsban és lehetőleg fekete kabátban kell megjelenniük.

Az Apple Party rendszeresen közvetít hostokat és hostesseket, állandó partnerük a Művészetek Palotája, a Papp László Budapest Sportaréna, az MTA, a Hungexpo és a V.A.M. Design is.

2011-ben a kormány már alkalmazott fizetett statisztákat közönségként a március 15-i ünnepségeken.

"Orbán Viktor is érzi: elfogyott a regimentje. Most, március 15-én még megvásárolhat néhány tapsolót, de április 6-án az üres zsebbel szavazó polgárok milliói azt üzenik majd neki: el kell menni!" - reagált a hírre közleményben az MSZP.

Szerző

Együtt-PM: A kormány hazárdírozik a gázellátás biztonságával

A kormányzat kijelentései ellenére az E.ON gáztárolóinak megvásárlása nem növelte, hanem csökkentette az ország gázellátási biztonságát. Az állam elfogadhatatlan módon hazárdírozik és veszélybe sodorja a háztartások ellátását - mondta szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján az Együtt-PM színeiben politizáló Jávor Benedek.

A Párbeszéd Magyarországért társelnöke azt mondta, hogy a tavaly és az idei év elején véglegesített üzletek révén megvásárolt gáztárolók feltöltöttsége soha nem volt olyan alacsony, mint jelent pillanatban. A nyilvános adatok alapján a kereskedelmi gáztárolók feltöltöttsége tíz százalék körüli, míg a stratégiaiaké nem éri el az ötvenet - hívta fel a figyelmet. Ez az arány Európában messze a legalacsonyabb, ráadásul korábban, a mostaninál jellemzően jóval hidegebb telek után is 20-25 százalékos volt a kereskedelmi gáztárolók feltöltöttsége - jelentette ki a független képviselő.

Külön kitért arra, hogy az ukrán helyzet miatt kiemelt jelentőségű, egy esetleges gázstop esetén mennyi ideig lehet ellátni a háztartásokat. Szakmai egyetértés van arról, hogy ha csak átmenetileg is megszűnne az Ukrajna felől érkező gáz, akkor a jelenlegi feltöltöttségi szint mellett a tárolókból nem lehetne kellő mennyiségű gázt kivenni ahhoz, hogy egy hidegfront esetén a lakosság biztonságosan gázhoz jusson - fogalmazott.

Kijelentette, hogy a kormány olyan módon játszik az emberek gázellátásával, amit a profitorientált cégek soha korábban nem engedtek meg maguknak.

Szerző

Gázszivárgás okozta a New Yorki-i robbanást

Publikálás dátuma
2014.03.12. 16:35

Nagy erejű robbanás volt New Yorkban, Manhattan Kelet-Harlem negyedében – közölte a CNN. A város polgármestere szerint valószínűleg gázszivárgás miatt dőlt össze két épület és halt meg két ember.

A legfrissebb jelentések szerint két ház összeomlott, két ember meghalt, 16-an megsebesültek, köztük egy gyerek, aki kritikus állapotban van. A tűzoltók és a mentőalakulatok nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. Abban bíznak, hogy senki nem maradt a romok között, mert a épületekből csupán törmelék maradt, így aligha hihető, hogy túlélőkre találnak.

A robbanást vélhetően gázszivárgás okozta. Néhány szemtanú szerint már hetek óta lehetett gázszagot érezni a környéken, és délelőtt valaki telefonon is jelezte a szivárgást.

A detonáció akkora erejű volt, hogy sokan azt hitték, földrengés volt. A robbanást követően pánik tört ki, mert a helyiekben még elevenen él 2001. szeptember 11 emléke és a rengeteg törmelék, valamint a felszálló kömény kőpor is a 13 évvel ezelőtti tragédiát idézte. Tűzszerészek is átvizsgálták a helyszínt, de nem találták robbanó szerkezet nyomát.

Szerző