Ötvenmillió forint értékű csempészcigarettát találtak

Mintegy ötvenmillió forint értékű csempészcigarettát találtak a rendőrök és a pénzügyőrök egy tivadari portán - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese vasárnap az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a vásárosnaményi rendőrkapitányság és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai összehangolt intézkedés keretében tartottak ellenőrzést szombaton a település egyik ingatlanán. Az udvaron egy kisbusz parkolt, amelynek sofőrje miután meglátta a rendőröket és a pénzügyőröket, megpróbált elmenekülni. A férfi több kerítésen átmászott, de az üldöző rendőrök elfogták.

A portán álló gépkocsiból, illetve a garázsból közel hatvanezer doboz ukrán zárjeggyel ellátott, feltehetően csempészett cigaretta került elő, amelynek értéke meghaladta a 48 millió forintot. Az elfogott 42 éves nyíregyházi férfi ellen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal indított nyomozást.

Szerző

Vihar - Budapesten 15 helyszínre riasztották a tűzoltókat

 A viharos szél miatt Budapesten 15 helyszínre riasztották a tűzoltókat szombaton, zömében műszaki mentéshez, fakidőlésekhez kellett kivonulniuk.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta, személyi sérüléssel járó balesetről nincs tudomásuk.
Közölte, a IV. kerületi Semmelweis utcában egy csaknem 20 méteres fa a villamos felsővezetékre és az utca másik oldalán lévő ház tetejére dőlt, ezt kellett a tűzoltóknak eltávolítaniuk.
A VII. kerületi Almássy téren egy nyitva hagyott, nagyobb ablak üvege tört ki - jelezte Kisdi Máté.
Hozzátette: a XIII. kerületben egy ház tetejét bontotta meg a szél, lesodorva egy lemezdarabot; két tetőlemezt már a tűzoltók szedtek le.

Szerző

Elektromos vezetékeket rongált meg a szél Szabolcsban

Nyolc településen csaknem kétezer fogyasztónál okozott áramkimaradást az erős szél és az elektromos vezetékekre dőlt fák Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Az E.ON tájékoztatása szerint Balkány, Cégénydányád, Fehérgyarmat, Gyügye, Nagyszekeres, Szamosújlak, Zsarolyán és Nyírbátor településeken a szolgáltatás helyreállítása néhány órát vesz igénybe.
Szombat estig összesen harmincöt esetben, többségében fakidőlésekhez, megbontott háztetőkhöz riasztották a megyei tűzoltókat, két esetben pedig lakóház tűzfala dőlt meg. Lakosságvédelmi intézkedésre egyik esetnél sem volt szükség.

Szerző
Témák
Szabolcs vihar