Előfizetés

Tűz az iskolában - A héten nem lesz tanítás

Rendkívüli tanítási szünetet rendelt el erre a hétre a borsodnádasdi Móra Ferenc Általános Iskola igazgatója, miután hétfőn tűz rongálta meg az elektromos hálózatot, és az emeleti folyosót is fel kell újítani.

Egy villanyóraszekrény égett ki a borsodnádasdi általános iskola felső szintjén - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Dojcsák Dávid tájékoztatása szerint a tűz miatt kétszázhúsz diák, huszonegy pedagógus és iskolai dolgozó még az ózdi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt elhagyta az épületet. A tűzoltók megfékezték a lángokat, az elektromos berendezés azonban olyannyira károsodott a tűzben, hogy a diákok tanítása "egy időre nem biztosított az épületben".

Az MTI értesülései szerint vélhetően elektromos zárlat okozta a tüzet az iskolában. Sípos Sarolta igazgató újságíróknak azt mondta: erre a hétre rendkívüli tanítási szünetet rendelt el, mivel a tantermek ugyan nem rongálódtak meg, de az elektromos hálózatot és az emeleti folyosót fel kell újítani.

Viperákat is lefoglaltak az ózdi dílerektől - Videó

Három kábítószer-kereskedőt fogtak el Ózdon, a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Gaskó Bertalan tájékoztatása szerint a rendőrök egyszerre több helyen is kábítószer-terjesztőkre csaptak le, az akció eredményeként a rendőrök azonosítottak, elfogtak és őrizetbe vettek egy 35, egy 33 és egy 44 éves ózdi férfit, mindhármójukat kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésével gyanúsították meg.

Az elfogásokkal párhuzamosan megtartott házkutatásokon a rendőrök számítógépeket, mobiltelefonokat, készpénzt, ékszereket, gázriasztó-pisztolyt, digitális mérlegeket, fecskendőket, teleszkópos botot, úgynevezett viperát, illetve kábítószergyanús anyagokat foglaltak le. Az egyik ingatlanban a hűtőszekrényből, a fagyasztott húsok közül kerültek elő a gyanús anyagok. A szóvivő emlékeztetett arra, hogy korábbi két rendőri akció eredményeként idén már három ózdi díler került előzetes letartóztatásba.

Halállal végződő baleset a 44-es főúton

Publikálás dátuma
2014.03.24. 13:37
Baleset helyszíne a 44-es úton Lakitelek közelében 2014. március 24-én, ahol két személygépkocsi ütközött össze. A balesetben eg
Egy ember meghalt, ketten megsérültek hétfőn egy balesetben Lakitelek közelében, amikor a 44-es úton két személygépkocsi összeütközött. 

A mentés teljes útzár mellett folyik - közölte a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense az MTI-vel.

Kovács Andrea elmondta: az egyik sérültet mentőhelikopter viszi el a helyszínről.

A mentési munkálatokban a tiszakécskei és a kecskeméti tűzoltók vesznek részt - tette hozzá.

A HavariaPress úgy tudja, hogy egy fiatal nő halt meg a karambolban és két másik ember is megsérült, amikor összeütközött két személyautó.

Az egyik jármű egy telephelyről akart rákanyarodni a főútra Lakitelek közelében, de nem adta meg az elsőbbséget egy balról érkező, Békéscsaba felé haladó személygépkocsinak.

A főúton közlekedő jármű vezetője már nem tudta elkerülni az ütközést, és autójával belerohant az elé kihajtó gépkocsiba.

Az ütközés következtében az egyik gépkocsiban tartózkodó 22 éves lakiteleki nő a helyszínen életét vesztette, míg a vele utazó 16 éves lány és a másik járművet vezető 35 éves férfi is megsérült, őket a mentők kórházba szállították.