Gigászi patkány jutott be egy svéd lakásba

Publikálás dátuma
2014.03.27. 18:23
Képünk illusztráció. Fotó: Evening Standard, Hulton Archive, Getty Images.
Gigászi patkány jutott be egy svéd lakásba Stockholmban. A farka nélkül majdnem 40 centiméteres rágcsáló az újságok címoldalára került, többen Ratzillának nevezték el.

Az óriás a főváros Solna nevű kerületében lakó család konyhájába hatolt be. Kártevőirtókat hívtak, akik nagy méretű csapdát állítottak a patkánynak, így sikerült végezni vele.

Amíg "Ratzilla" a konyhában tartózkodott, még a család macskája sem volt hajlandó bemenni a helyiségbe - számolt be az esetről a BBC hírportálja. A szakértők szerint a szellőzőcsövön át jutott a lakásba, cementen és fán rágta keresztül magát.

A kellemetlenség három hete történt, ám miután készítettek pár fotót emlékbe, a család úgy döntött, nem foglalkoznak vele többet.
Később azonban meggondolták magukat, és megkérdeztek egy portált, nem érdekli-e őket a történet. Miután az oldalon megjelent, a legnépszerűbb svéd napilap legtöbbet megosztott cikke lett belőle.

A médiában rendszeresen megjelenő spekulációk ellenére csak kevés bizonyíték van arra, hogy a patkányok egyre nagyobbakká válnak a fejlett országokban - jegyezte meg a BBC, amely Jan Zalasiewiczet, a Leicesteri Egyetem kutatóját idézve hozzátette ugyanakkor, hogy az állat valójában birkanagyságúra is képes lenne megnőni.

Szerző