Elveszett gyerekeit keresi Nicole Kidman

Publikálás dátuma
2014.03.28. 11:01
Nicolde Kidman: "Mindig kutatom a megfelelő forgatókönyvet, amely miatt hazatérhetek Ausztráliába." Fotó: Vittorio Zunino Celott
Elkezdődött Ausztráliában a Strangerland című krimi forgatása, amelyben Nicole Kidman és Joseph Fiennes gyerekeiket kereső szülőket alakítanak.

"Mindig kutatom a megfelelő forgatókönyvet, amely miatt hazatérhetek Ausztráliába. Ahogy elolvastam a Strangerland forgatókönyvét, rögtön tudtam, hogy nem mondhatok nemet" - jelentette ki Kidman, aki 2008-ban Hugh Jackmannel forgatta szülőföldjén az Ausztrália című eposzt.

A filmet Kim Farrant rendezi, a forgatókönyvet Fiona Seres és Michael Kinirons írta, a produceri feladatokat Naomi Wenck és Macdara Kelleher látja el - számolt be a Variety.com filmes portál.

A drámában Kidman és Fiennes házaspárt játszik, amelynek két kamasz gyermeke eltűnik az ausztráliai sivatagban. A nyomozást vezető rendőrt Hugo Weaving alakítja.

A szereposztásban Lisa Flanagan, Meyne Wyatt és Nicholas Hamilton neve is olvasható, és megkapta első komolyabb szerepét a modellként ismert Maddison Brown is.

 A produkció főbb helyszínei Sydney, Broken Hill és Canowindra lesznek.

Szerző

Szorul a hurok a maffiafőnök körül

Küszöbön áll Matteo Messina Denaro, a 21 éve körözött szicíliai keresztapa letartóztatása - jelentette be pénteken Roberto Saviano, az olasz szervezett bűnözéssel foglalkozó olasz író.

A SkyTg24 olasz hírtelevíziónak nyilatkozva Saviano úgy fogalmazott, hogy a hatóságok egyre közelebb kerülnek Matteo Messina Denaróhoz.

"Nem az a kérdés, hogy mikor tartóztatják le, hanem az, hogy miként kerül majd sor az elfogására" - jelentette ki a Gomorra, a nápolyi camorra bűnszervezetéről című regény szerzője.

Hozzátette: a hatóságok már mindent felégettek Messina Denaro körül, több száz közeli emberét és rokonát letartóztatták. Maffiaszervezetének vagyonából 3,5 milliárd eurónyit foglaltak le, köztük ingatlanokat és egész vállalkozásokat.

Az Olaszország legveszélyesebb bűnözőjének tartott, 52 éves Matteo Messina Denaro a Cosa Nostra szicíliai maffiát jelenleg vezető keresztapa. 1993 óta körözik, az utolsó ismert fénykép 1988-ban készült róla. Az olasz rendőrség csütörtökön közölte a maffiavezér legfrissebb fantomképét.

Korábbi feltételezések szerint Messina Denaro külföldre menekült, de a szicíliai maffiaellenes ügyészség most úgy véli, hogy a keresztapa a szicíliai Trapani közeli Castelvetrano területén rejtőzik. Itt született, és innen irányítja szervezetét. Ahogyan elődei sem hagyták el soha Szicíliát.

A korábbi keresztapák közül az 1993-ban letartóztatott Toto Riinát Palermóban fogták el, miközben kávézni ment a rejtekhelyéhez közeli sarki presszóba. Jelenleg 83 évesen egy milánói börtönben tölti életfogytiglani büntetését. Utódját, Roberto Provenzanót 43 év körözés után, 2006-ban fogták el egy Palermóhoz közeli kunyhóban. A 81 éves Provenzanót a parmai börtönkórházban Parkinson-kórral ápolják.

A szicíliai rendőrség tavaly decemberben letartóztatta Matteo Messina Denaro idős nagynénjét. Mint kiderült, Rosa néni vitte a maffiavezér apró papírcetlikre írt rejtjeles üzeneteit a Cosa Nostra tagjainak. Provenzano ugyanilyen papírszeletekre (olaszul pizzini) írt üzenetekkel adta ki parancsait. Nem használt sem számítógépet, sem mobiltelefont.

Szerző

Berlinben a kínai elnök

Nyolc év után ma első ízben látogat a német fővárosba Hszi Csin-ping. A kínai elnök bő egy évvel elnökké választása után vizitál a német fővárosban. Joachim Gauck elnökkel és Angela Merkel kancellárral folytat megbeszéléseket. 

Megbeszéléseiken elsősorban arról lesz szó, hogyan lehetne még jobban kiaknázni a gazdasági lehetőségeket. A Frankfurter Allgemeine Zeitung mai számában arról ejt szót, hogy még számos lehetőséget lát a gazdasági együttműködésre. Kína „nemzeti reneszánszát” a gazdasági reformok elmélyítése révén kívánja elérni – fejtette ki.

Ugyanakkor Joachim Gauck államfő minden bizonnyal szóba hoz egy Peking szempontjából igencsak kényes témát, az emberi jogok kérdését, s a kormányt bíráló gondolkodók, újságírók elleni fellépést.

Szóba kerülhet az ukrajnai válság. Peking a kérdésben nem állt ki egyik fél mellett sem. Mind a BT-ben, mind az ENSZ Közgyűlésben a témáról szóló szavazáson tartózkodott Kína képviselője. Ugyanakkor hírek szerint Kína aggodalommal szemléli Oroszország agresszív fellépését. Egyrészt azért, mert attól tart, hogy a krími fejlemények nyomán Kínában is erősebbekké válnak a szeparatista mozgalmak, másrészt pedig amiatt, mert Kína számára fontos gazdasági partner Ukrajna. Mivel azonban Peking nem akarja kockára tenni az Oroszországhoz fűződő jó viszonyát, ezért inkább nem foglal állást az ukrajnai válság ügyében.

Szerző