Előfizetés

Az MSZP elhatárolódik a csepeli támadástól

A csepeli MSZP visszautasítja azokat a vádakat, miszerint egy csepeli szocialista aktivistának bármi köze lenne ahhoz, hogy egy fideszes aktivistát atrocitás ért - olvasható a párt közleményében.

A közlemény így folyatódik: 

Megdöbbentő, hogy a Fidesz csak azért, mert a sértettet az MSZP irodájának is helyet adó társasházban bántalmazták, rögtön a szocialistákra akarja kenni az esetet. Talán azért, mert mindenki magából indul ki...

A Fidesznek inkább azon kellene elgondolkodnia, miért lehetnek olyan elkeseredett emberek, akik akár fizikai erőszakhoz folyamodnak a kormánypárttal szemben. Be kellene lássák, hogy Orbán Viktor négy éve folyó szegényellenes és igazságtalan politikája sajnos ilyen heves indulatokat vált ki egyesekből.

Az MSZP természetesen minden agressziót határozottan elítél, legyen annak alanya bármely állampolgár. Békét akarunk, hiszen az új csepeli MSZP zászlaja alá mindenki befér!

MSZP Csepeli szervezete

Választás: Fodor Gábor szerint fontos az EBESZ jelenléte

 A "kormányváltó erők" fontosnak tartják, hogy az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelői jelen legyenek a magyarországi választáson - közölte a Magyar Liberális Párt (MLP) elnöke.

Fodor Gábor szerint erre azért van szükség, mert "többen azon törik a fejüket, hogy a választásokon nem korrekt, nem fair és nem törvényes eszközökkel éljenek". Minden tudomásukra jutott gyanús eset és ügy kapcsán tájékoztatják majd az EBESZ-t - tette hozzá.

Az MLP elnöke a Karácsony Gergely (PM) által szerdán elmondottakra emlékeztetve elmondta, az ellenzéki szövetség információi szerint nagyarányú átjelentkezések történnek a szavazásra, és van olyan ház, amelybe 111-en jelentkeztek be.
Mindezt azért, hogy az adott körzetben le tudjanak szavazni - tette hozzá. Fodor Gábor szerint ezek nagyon súlyos problémák, emellett aggasztónak nevezte azt is, hogy egyre több ilyen hír érkezik már konkrét, "jól körbehatárolható területekkel és címekkel".

Az ellenzéki politikus kitért arra is, az EBESZ korábban már kiadott egy jelentést a magyarországi választókkal kapcsolatban. A szervezet március 11. és 18. között vizsgálta az akkori állapotokat Magyarországon, és egy olyan jelentést tett le az asztalra, amit "az ember csak megdöbbenéssel tud olvasni" - fogalmazott Fodor Gábor.

A "kormányváltó erők" ezért azt kérik a kormányzattól, hogy azonnal és sürgősen szülessenek döntések ezekben az ügyekben, mert ha ez nem történik meg, akkor nagyon komoly problémák lehetnek a választások tisztaságával mind hazai és nemzetközi szinten - mondta Fodor Gábor. Erőteljesen oda fogunk figyelni arra, a választás tisztán és fair módon történjen - tette hozzá.
A tájékoztatón Halmi József, a baloldali összefogás képviselőjelöltje elmondta, "a kormányváltókban" egyre nagyobb az egység és az erő arra, hogy április 6-án a választópolgárok segítségével elzavarják ezt a rezsimet, és Magyarországnak új jövőt adjanak.

"Lépjenek vissza a bizniszpártok cigány jelöltjei!"

Az MSZP Roma Tagozata közleményében arra kéri elsősorban az Magyarországi Cigány Párt egyéni körzetben induló jelöltjeit, hogy lépjenek vissza a jelöltségüktől, mivel "etnikai alapon szerveződő politikájukkal két képviselői hely eléréséhez segíthetik a Jobbikot."

"Az MSZP Roma Tagozata felszólítja az MCP-t, hogy ne mérgezze meg a roma társadalom és a magyarországi többségi társadalom közötti kialakult bizalmi viszonyt, és ne reménykedjen a Fidesz győzelmében csak azért, hogy megmeneküljenek a választási csalás kivizsgálása és a következmények viselése alól. Az MCP számoljon azzal, hogy ha nem lépnek vissza, úgy a választás után a roma/cigány hazaszerető társadalom előtt kell elszámolniuk cselekedetükkel.

Az MSZP Roma Tagozata azt üzeni a roma/cigány választóknak, hogy nem félünk, és elég volt! A 2014-es választás nem a többség és a kisebbség viszonyáról szól, mivel minden magyar állampolgár etnikai hovatartozástól függetlenül szenved, éhezik és fél a Fidesz és Orbán Viktor embertelen rendszerében. Minden roma, aki otthon marad, vagy nem a kormányváltókra szavaz, Orbán Viktort segíti és a Jobbikot emeli a hatalom közelébe.

Nekünk, magyarországi romáknak kötelességünk szem előtt tartanunk hazánk érdekeit, és ennek megfelelően kell választanunk Kelet vagy Nyugat, demokrácia vagy diktatúra, éhezés vagy jólét, félelem vagy béke között.

MSZP Roma Tagozat "