Mesterházy: elszegényesedést hozott az Orbán-kormány

Publikálás dátuma
2014.04.02. 23:04
Mesterházy Attila FOTÓ: MTI, Nagy Lajos
A kormányváltó erők miniszterelnök-jelöltje szerint elszegényedést, elvándorlást és félelmet hozott az Orbán-kormány.

Mesterházy Attila MSZP-elnök szerdai Veszprémben tartott választási fórumán, mintegy négyszáz ember előtt azt mondta: megvan a kormányváltó hangulat, már csak az a kérdés, hogy hányan mennek el szavazni és "hányan húznak bazi nagy ikszet a jelöltjeinkre".

Úgy vélte, rendhagyó kampányban kell leváltani a kormányt, például azért, mert a közpénzből finanszírozott közmédia nem pártatlan, nem semleges, az MTI pedig válogat a hírek között, és így a Rogán-ügyről nem tájékoztat.
Szintén a kampány furcsaságának és igazi hungarikumnak nevezte, hogy a kormánypárt tüntet az ellenzék ellen - utalva arra, hogy választási fórumain fideszes tüntetők várják.
Ez a kormány elszegényedést, elvándorlást és félelmet hozott ennek a nemzetnek - összegezte a kormányzat tevékenységét Mesterházy Attila.

Az elmúlt hatvan évben nem voltak ilyen rossz szociológiai mutatói az országnak: tíz emberből nyolcnak romlott az életszínvonala, az Európai Unió statisztikái szerint 3,3 millió ember szegény ma Magyarországon, az OECD jelentése szerint az emberek 31 százaléka éhezik, és a tagállamok közül Magyarország volt az egyetlen állam, amely csökkentette a szociális kiadásokat - sorolta az MSZP elnöke.

Mint mondta, ha kormányra kerülnek, emelik a nyugdíjakat, visszaadják a rokkantnyugdíjasok jogosultságait, felülvizsgálják a földpályázatokat, liberalizálják a cigarettapiacot és javítják a nők foglalkoztatását.
Családegyesítő politikát is ígért, hogy aki elment külföldre, az hazajöhessen és itthon tudjon megélni. Közölte, hogy tandíjmentesség lesz a felsőoktatásban, zéró tolerancia a családi erőszakkal szemben, a minimálbért nettó 100 ezer forintra emelik, a rezsicsökkentést igazságossá teszik és megszüntetik a gyermekéhezést.

Évi 24 ezer forintos gyógyszertámogatást kapnak az időseknek, 250 ezer új munkahelyet hoznak létre a valódi gazdaságban, a mikrogazdaságoknak pedig adókedvezményeket adnak - sorolta.
Mesterházy Attila színpadra lépésekor virágcsokorral köszöntötte feleségét születésnapján.

Szerző
Frissítve: 2014.04.03. 00:56

Bent maradt a hetes

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az április 2-án megtartott 14. heti Skandináv lottó sorsoláson a következő számokat húzták:

Első számsorsolás:

3 (három)
7 (hét)
14 (tizennégy)
22 (huszonkettő)
28 (huszonnyolc)
31 (harmincegy)
32 (harminckettő)

Második számsorsolás:

2 (kettő)
4 (négy)
24 (huszonnégy)
28 (huszonnyolc)
29 (huszonkilenc)
30 (harminc)
31 (harmincegy)

Nyeremények:

7 találatos szelvény nem volt;
a 6 találatosokra egyenként 169 815;
az 5 találatosokra 5040;
a 4 találatosokra 1090 forintot fizetnek.

Szerző

Gyurcsány bizalmat kért a "kormányváltó erőkre" szavazóktól

Adjanak bizalmat és időt, legyen kitartásuk - kérte a Demokratikus Koalíció elnöke szerdán Kaposváron egy lakossági fórumon a mintegy 400 fős hallgatóságtól.

Gyurcsány Ferenc annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a "kormányváltó erők" győzni fognak április 6-án.
Azt mondta, soha egyetlen egy kormánynak nem volt olyan nehéz dolga, mint amilyen lesz Mesterházy Attila kormányának.
"Lehet küldeni üzeneteket a legnehezebben élőknek, hogy egy picikével jobb lesz (...) de többet adni akkor lehet majd, ha végre elindul az ország, amely négy éve egy helyben áll" - fogalmazott a volt miniszterelnök. Úgy vélekedett: hónapokra, talán egy évre is szüksége lesz Mesterházy kormányának ahhoz, hogy meggyőzze a világot, Magyarországon érdemes és lehet befektetni, munkahelyet teremteni, mert itt jog- és tulajdonbiztonság van.

Szerző