Előfizetés

NVI: valamennyi szavazókört bezárták

Bezárták vasárnap este az ország mind a 10 386 szavazókörét - jelentette be Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda vezetője a Nemzeti Választási Központban tartott sajtótájékoztatóján néhány perccel este 9 előtt.

Utoljára azt a főváros XIII. kerületében található szavazókört zárták be, amelyet az átjelentkezéssel szavazók számára jelöltek ki.

NVI: egyetlen szavazókör kivételével az összeset bezárták

Vasárnap este fél 9-re egyetlen kivételével bezárták az ország 10 386 szavazókörét.

Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda vezetője a Nemzeti Választási Központban tartott sajtótájékoztatóján közölte: Ez a szavazókör a főváros XIII. kerületében található, az átjelentkezéssel szavazók számára jelölték ki.

NVI: az összes szavazókör bezárása után közlik az első eredményeket

A Nemzeti Választási Iroda csak az összes szavazókör bezárása után kezdi közölni a választás előzetes, tájékoztató részeredményeit.

A 10 386 szavazókörből néhány fővárosit - az átjelentkezéssel szavazók nagy száma miatt - még mindig nem zárhattak be, várhatóan ez este fél 9 körül történhet meg.

Azokban a szavazókörökben, amelyeket sikerült este 7 órakor bezárni, már megkezdték a szavazatok összeszámlálását, és ezeket fel is töltik a választási informatikai rendszerbe.  Az adatok azonban addig nem jelenhetnek meg www.valasztas.hu honlapon, amíg valamennyi szavazókör be nem zárt. Akkor közzéteszik azokat is, így nem "a nulláról" kezdik a tájékoztató adatok közlését.