Balla-gyilkosság - Új információ merült fel?

Újra vizsgálja a rendőrség, hogy köze lehetett-e D. Lajosnak Balla Irma fideszes képviselőnő meggyilkolásához – tudta meg a Blikk.

A betörésekből élő férfi korábban kétszer is bevallotta a rendőröknek, hogy ő követte el a szörnyűséget, azonban mivel visszavonta vallomását, mégsem vették azt figyelembe. A napilap információi szerint újra összeállt egy nyomozócsoport. A rendőrség most több tanút kihallgat, feltehetően D. Lajos édesanyját is, aki emlékezett rá, hogy fia a tragédia napján ittasan jött haza, és adott neki 20 ezer forintot. Különös módon pont ennyi pénz hiányzott Balla Irma asztaláról.  

A képviselőnő meggyilkolásával évekig a fiát vádolták. Tavaly jogerősen felmentették bizonyítottság hiányában. Schönstein Sándor az eljárás alatt elszenvedett egészségkárosodásért, az ártatlanul fogságban töltött hónapokért, a lelki sérülésekért és a megbélyegzettségért mintegy 20 millió forint kártérítést követel az államtól.

A teljes cikket itt olvashatja.

Szerző

A TEK vetett véget a "szerelemnek" - Videó

Publikálás dátuma
2014.04.09. 14:32
Illusztráció. Fotó: Thinkstock
Terrorelhárítók fogták el azt a fiatal férfit, aki többször megfenyegette, s meg is verte volt élettársát a Baranya megyei Bükkösdön. A kommandósokat azért vetették be, mert a férfinak fegyvere volt - értesült a HavariaPress.

A napokban fordult a rendőrséghez egy bükkösdi nő azzal, hogy volt élettársa több alkalommal életveszélyesen megfenyegette, s megverte. Az áldozat elmondta a rendőröknek, hogy volt, mikor a 25 éves férfi kispuskát fogott rá, s egyszer kést szorított a nyakához.

A szigetvári rendőrök a férfi elfogásához a Terrorelhárítási Központ segítségét kérték, mert ellenállásától tartottak. A TEK kommandósai a lakásán csaptak le az agresszív férfira. A nyomozók az elfogáskor megtartott házkutatás során megtalálták a házilag átalakított kispuskát, s a hozzá tartozó lőszereket is.

Kihallgatásán a gyanúsított a lőfegyverrel visszaélést elismerte, de tagadta, hogy volt élettársát fenyegette vagy zaklatta. A férfit a rendőrök őrizetbe vették, s kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Szerző
Témák
TEK Bükkös

Bíróság elé állítják a dobócsillagos "szamurájt"

Garázdaság miatt emelhetnek vádat azzal a hajósi fiatalemberrel szemben, aki dobócsillaggal támadt rá emberekre egy kocsmában .

A 17 éves fiatalember március 1-jén követte el a bűncselekményt Jánoshalmán, egy kocsmában. A dobócsillag szóváltást követően került elő a fiatalember zsebéből, azt először az egyik, majd másik haragosához vágta. A fegyver az egyik embert megsebesítette.

A rendőrség a fiatalemberrel szemben garázdaság miatt indított eljárást. A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság a nyomozást befejezte, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg a Kecskeméti Járási Ügyészségnek.

Szerző