Külföldiek garázdálkodtak Balatonlellén

Őrizetbe vették a rendőrök azt a négy román férfit, akik eddig tisztázatlan okból megtámadtak és összerugdostak egy helyi lakost Balatonlellén - értesült a HavariaPress.

A Somogy megyei üdülőhelyen vasárnap este, nyolc óra után alakult ki szóváltás négy román huszonéves és egy helyi lakos között. A szóváltásból előbb dulakodás lett, majd a külföldiek többször is ököllel megütötték, illetve megrúgták a sértettet.

Bár a megtámadott férfi az elsődleges orvosi vélemény alapján könnyebb sérülésekkel megúszta az esetet, a nyomozás megállapításai szerint az elkövetők cselekménye megbotránkozást és riadalmat keltett az arra járókban.

A kiérkező rendőrök a helyszínen elfogták a négy külföldit, akit a fonyódi kapitányságon őrizetbe vettek, csoportos garázdaság megalapozott gyanújával, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Szerző

Gázolt a 3-as villamos

Elgázolt egy férfit a 3-as villamos hétfő reggel Budapesten a IX. kerületben, a Gyáli út és a Határ út kereszteződésénél - közölte a rendőrség .

 Nagy Zsófia, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI-nek azt mondta, a középkorú férfi a fején sérült meg. Kórházba vitték.  A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint a baleset miatt átmenetileg a villamos nem közlekedett, de már helyreállt a forgalmi rend.

Szerző

Kirúgta áldozata fogait - bíróság elé állhat

Publikálás dátuma
2014.04.14. 11:31
Illusztráció: THINKSTOCK
Több bűncselekmény miatt is vádat emelt az ügyészség azzal a huszonéves somogyi férfival szemben, aki egy utcai verekedésben úgy megrúgta áldozatát, hogy annak több foga is kiesett - jelenti a HavariaPress. Ha a bíróság kimondja a vádlott bűnösségét, a férfinak egy korábbi büntetését is le kell ülnie.

A vádirat szerint a 26 éves csökölyi vádlott 2013. június 13-án faluja egyik utcáján találkozott a sértettel - egy középkorú férfival -, akibe különösebb ok nélkül belekötött, majd kis erővel ököllel arcon ütötte. Ebből dulakodás alakult ki, amibe a sértett védelmében bekapcsolódott annak féltestvére, egy szívritmus-szabályozóval élő, bottal járó férfi is, de ezzel csak azt érte el, hogy ő is több ütést kapott a támadótól. Végül az elkövető az eleső és térdeplő sértettet nagy erővel szájba rúgta, aminek következtében annak 4 foga kitörött.

A Kaposvári Járási Ügyészség a történtek miatt maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a 26 éves verekedővel szemben, de az illetőnek felelnie kell az általa 2013. júliusban elkövetett sírrongálások miatt is, melyek során számos sírkeresztet rongált meg a csökölyi temetőben. Mivel a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő elkövetőre a közelmúltban, más ügy miatt felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki a b  íróság, a kaposvári járási ügyészség a mostani ügy börtönben végrehajtandó szabadságvesztése mellett indítványozta a felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtandóvá történő átváltoztatását is.

Szerző