Hazugnak nevezte az ügyész Pistoriust

Publikálás dátuma
2014.04.14. 13:53
Fotó: Facebook
Ismét fel kellett függeszteni a tárgyalást hétfőn Pretoriában Oscar Pistorius perében, miután az ügyész hazugnak nevezte a gyilkossággal vádolt paraolimpikont.

A bizonyítási eljárás hatodik napján az ügyész keresztkérdéseire kellett Pistoriusnak válaszolnia. A bajnok, aki tavaly február 14-én lelőtte barátnőjét, Reeva Steenkamp topmodellt, azt állította, hogy a szomszédok által hallott kiáltozása az ő hangja volt. Bár a tanúk női sikolyról beszéltek, a védelem már korábban is azzal érvelt, hogy Pistorius, ha nagyon ideges, egészen magas hangon kiabál. „Takarodjatok a….ba a házamból! Ez kiáltottam a betolakodóknak” – vallotta Pistorius. Gerrie Nel ügyész azonban ismét azzal vádolta a futót, hogy hazudik, és be fogja bizonyítani az igazságot, mire Pistorius, mint a perben már nem először, zokogásban tört ki. A szünet után a futó már úgy nyilatkozott, hogy nem is volt egyáltalán szándékában elsütni fegyverét, csak az idegesség miatt kezdett el lövöldözni.

Nel, akit agresszív stílusa miatt csak „pitbullként” emlegetnek  dél-afrikai igazságügyi körökben, annak a meggyőződésének adott hangot, hogy Reeva Steenkamp ott akarta hagyni Pistoriust és a férfi ezért lőtte le. Az ügyész szerint ezt bizonyítja, hogy a lány ágyára volt készítve farmernadrágja. A futó azt próbálta elhitetni, hogy nem volt közöttük semmilyen nézeteltérés, előző este nagyon jó hangulatban, békésen vacsoráztak. Az ügyész szerint az az állítás sem állja meg a helyét, hogy a vacsora este hét óra körül volt, mert a boncolás szerint Reeva a gyilkosság előtt legfeljebb két órával ehetett.

Pistorius nem tagadja, hogy lelőtte barátnőjét, csupán azt nem ismeri el, hogy szándékos gyilkosságot követett volna el. Kitartóan állítja több mint egy éve, hogy azt hitte: betörők rejtőznek háza fürdőszobájában. Amennyiben bűnösnek találják az előre megfontolt emberölésben, életfogytiglani börtön vár rá.

Oscar Pistorius, aki elsőként indult Londonban paralimpikonként az „egészségesek” versenyében, Dél-Afrikában ma is nemzeti hősnek számít, és pere alaposan megosztja honfitársait. Mint a helyszínen készült videókból kiderül, a tárgyalóteremben is akadnak olyanok, akik hisznek az ártatlanságában és biztatják őt. A gyilkosság óta Reeva Steenkampról is számtalan olyan cikk jelent meg a nemzetközi bulvársajtóban, amely igyekszik befeketíteni a topmodellt. A Facebookon több száz ezren követik azokat az oldalakat, amelyek a perről szólnak és amelyek Pistorius ártatlanságáról vagy bűnösségéről vitatkoznak.

Szerző
Frissítve: 2014.04.14. 16:05

Kamionnak rohant egy autós Szigetszentmikósnál

Publikálás dátuma
2014.04.14. 12:50
Rendőr helyszínel a leshegyi ipari övezetben, a Szigetszentmiklóst elkerülő út egyik körforgalmánál, az M0-ás közelében, ahol sz
Teljes szélességében lezártak egy mellékutat egy kamionbaleset miatt Szigetszentmiklós külterületén, a balesetnek egy sérültje van - jelenti a HavariaPress.

A Pest megyei város határában hétfőn délelőtt, fél tíz körül haladt egy személyautó az 5102-es számú mellékúton, amikor eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött egy kamionnal. A baleset következtében egy ember sérült meg, őt a mentőszolgálat munkatársa kórházba szállították.

A helyszínelést teljes útlezárás mellett kezdték meg a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársai, a forgalmat az M0-ás körgyűrű illetve egy közeli, másik mellékút felé terelik el.

Szerző

Villamos és autó ütközött a VIII. kerületben

Villamos és személyautó ütközött össze hétfőn Budapesten, a VIII. kerületben, a Bródy Sándor utca és a Múzeum körút sarkánál - közölte a rendőrség az MTI-vel.

  A Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán azt írta: a baleset miatt a 47-es és a 49-es villamos helyett a Deák tér és a Szent Gellért tér között autóbuszok közlekednek.

Szerző