Tudomány;csokoládé;húsvét;szívinfarktus;

2014-04-15 18:28:00

Szívinfarktus és csokinyúl

Gondolta volna, hogy a húsvéti csokinyuszi nem is mindig olyan ártalmatlan? Ha ugyanis a jó szívvel megvásárolt édességünk transzzsírt tartalmaz, az rögtön hadjáratot indít a szervezet ellen. A transzzsírok fogyasztása hosszabb távon szívinfarktust, érelmeszesedést, daganatot vagy akár meddőséget is okozhat.

Bár a februárban hatályba lépett rendelet felvette a kesztyűt a transzzsírok ellen, a jövő februárig tartó türelmi időszakban még ott lapulhatnak kedvenc csemegéinkben a szívgyilkos vegyületek. Érdemes tehát körültekintőbbnek lennünk, ha kekszet, nápolyit vagy éppen a húsvéti meglepetésnek szánt csokinyuszit és csokitojást akarjuk megvásárolni az ünnepekre. Ha címkén azt látjuk ugyanis, hogy az adott termék részlegesen hidrogénezett növényi zsírt, zsiradékot vagy olajat tartalmaz, az azt jelenti, hogy valójában transzzsír van benne.