Tagadták bűnösségüket

Tagadta bűnösségét K. Zoltán és L. Mátyás első-, illetve másodrendű vádlott a tegnap megkezdődött újabb bundaügy első tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken. A vád szerint K. Zoltán és 20 társa alkalmanként és személyenként 1000-10 000 euró közti vesztegetési pénzért befolyásolta magyar labdarúgó bajnoki és ligakupa-mérkőzések eredményét, a gólok számát 2008 és 2010 között.

Tegnap a más, hasonló ügyben előzetes letartóztatásban lévő első- és másodrendű vádlott tagadta a vádakat. K. Zoltán elsőrendű vádlott kérdésekre nem kívánt válaszolni, pár perces, előre megírt és felolvasott vallomása szerint az "ügyészség boszorkányüldözésének áldozata".

Szóvá tette, hogy a nyomozás során egyesek furcsa módon elkezdtek emlékezni, gyanúsítottakból pedig tanúk lettek. A volt labdarúgó nem vitatta, hogy köze van a labdarúgáshoz, sokat fogadott, és ennek kapcsán felvette a kapcsolatot játékosokkal is, de nem próbált meg befolyásolni senkit.

"Fogadási csalásban soha nem vettem részt" - hangsúlyozta K. Zoltán, aki ellen ilyen vádak alapján összesen három büntetőper van folyamatban, továbbá egy nyomozásban is hasonló cselekményekkel gyanúsítják. L. Mátyás másodrendű vádlott elmondta, hogy a vádbeli időszakban 4-5 év alatt 100 millió forintos nagyságrendű jövedelemre tett szert legális fogadásokból.

A másodrendű vádlott az egyik vádpont kapcsán azt fejtegette, hogy a telefonbeszélgetésben elhangzó vesztegetési ajánlatot viccnek tekintette, de ha - mint mondta - ez bűncselekmény, ennyit elismer. A bíró jelezte, hogy a bizonyítás későbbi szakaszában sor kerülhet a rögzített beszélgetés meghallgatására.

Arra a bírói kérdésre, hogy "Önnek, mint sportolónak mennyire volt fontos a játék tisztasága?", L. Mátyás úgy válaszolt: "Nekem lényeges volt." L. Mátyás ellen is több büntetőeljárás folyik bundaügyek miatt. A vádlottak közül többnél is a vádbeli minősített vesztegetésért a törvény szerint akár tíz évnél hosszabb szabadságvesztés is kiszabható.

Szerző
Frissítve: 2014.04.15. 23:19

Eb-dobogóról álmodik a legtechnikásabb ifjú

Publikálás dátuma
2014.04.16. 07:55
Mészáros Bence a jövő nagy reménysége FORRÁS: ÓBUDAI KASZÁSOK SE
Hazánkban mindig is népszerű volt a kosárlabda, ám amióta a sportág látványsportággá nőtte ki magát, azóta még inkább rá terelődött a figyelem. Ráadásul az utánpótlás legjobbjai már-már ott dörömbölnek az első osztályú felnőtt csapatok és a válogatott ajtaján. Közülük talán az egyik legjobb játékos, a nyolc éves kora óta kosarazó Mészáros Bence, aki a nemrég befejeződött junior bajnokság legtechnikásabb játékosa lett.

"Nagyon megtisztelő ez a díj, és nagyon bízom abban, hogy a közelgő Európa-bajnokságon képes leszek bebizonyítani azt, hogy méltó vagyok erre a címre" - mondta az Óbudai Kaszások SE irányítója, aki a junior pontvadászat mellett már a klub NB1/B felnőtt csapatában is edződik. 

Bence tegnap ismét edzőtáborba vonult, ugyanis a válogatott megkezdte a felkészülését a nyári, Szófiában rendezendő kontinensviadalra. "2012-ben az U16-os Európa bajnokságon negyedikek lettünk, és bízom abban, hogy most ezt az eredményt sikerül majd felülmúlnunk. Rengeteget kell még fejlődnöm, és én mindent meg is ragadok ahhoz, hogy minél jobb játékos váljon belőlem.

Otthonról is minden segítséget megkapok, és a kemény tréningek mellett külön egyéni edzéseket is végzek. Ha csak tehetem, megnézem a televízióban a spanyol bajnokikat és a NBA meccseit, és ezeket elemezve is próbálok minél jobbá válni" - jelentette ki a 18 éves játékos.

Mindenesetre az ellenfeleknek nem kell majd azonnal szemészhez futniuk, ha a pályán kettőt látnak belőle, ugyanis ikertestvére, Csaba nemcsak a klubcsapatukban, hanem a válogatottban is társa.

"Nem tagadom, bőven van köztünk rivalizálás, hiszen Csabi is irányító, mint én, de természetesen mindenben segítjük egymást a pályán és azon kívül is. Közös álmunk, hogy egyszer majd egy igazi élcsapatban egymás mellett játszhassunk" - árulta el Mészáros Bence.  

Szerző
Frissítve: 2014.04.15. 22:08

Alonso fúrta ki főnökét

Publikálás dátuma
2014.04.16. 07:53
Ezek az arckifejezések önmagukért beszélnek: Alonsónak lassan elege van az eredménytelenségből FOTÓ: EUROPRESS/GETTY IMAGES/MARK
Továbbra is forrnak az indulatok a Formula 1-ben, holott már itt lenne az ideje, hogy mindenki figyelme a világbajnoki küzdelemre fókuszáljon. Sajtóinformációk szerint Stefano Domenicallinak azért kellett távoznia a Ferrari csapatvezetői székéből, mert Fernando Alonso őt okolta a sikertelenségért. A Red Bull végleg csatát veszített a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) szemben, így végleges Daniel Ricciardo kizárása a szezonnyitó ausztrál futamon. A pilóták viszont végre összefogtak, és akár a közös sztrájkot sem zárják ki, amennyiben valamelyikükkel szemben a csapata komoly adósságot halmoz fel.

Úgy tűnik, a Ferrari korábbi csapatfőnökének hételeji távozása igencsak felkorbácsolta a hangulatot szerte a világban. Az egy dolog, hogy az utódának kinevezett Marco Mattiaccit egyáltalán nem tartják karizmatikus vezetőnek - noha nem is ismerik az olasz autógyár dél-amerikai régiójának elnökét -, már most azt találgatja mindenki, ki lehet a valódi jelölt a poszt betöltésére.

Schumachert elzárják a külvilágtól

Úgy tűnik, közeledhet Michael Schumacher felépülésének újabb lépcsőfoka. A hétszeres világbajnok menedzsere, Sabine Kehm ugyanis bejelentette, Schumacher pillanatokra éber és a tudatosság jeleit mutatja, és már az is szóba került vele kapcsolatban, hogy ha majd elhagyhatja a grenoble-i kórházat, a nyilvánosságtól teljes mértékben elzárva folytatja rehabilitációját. A média tisztességes felének köszönetet mondott a család nevében a korrekt híradásokról, míg nem rejtette véka alá, nagyon idegesíti őket a valóságtól teljesen eltérő találgatások, valamint azok a próbálkozások, hogy néhány újságíró vagy fotós bejusson a kómában fekvő Schumacherhez.
Mindenesetre a gyógyulást biztos elősegíti, hogy a hétszeres világbajnok 15 esztendős fia, édesanyja leánykori nevén, Mick Betsch-ként rajthoz állva Olaszországban a hétvégén győzött egy gokartversenyen, sikerét pedig édesapjának ajánlotta. Az ifjabb Schumacher korábbi szokásának megfelelően ezúttal is versenyzett.

Az olasz Autosprint szakírója szerint Gerhard Berger lehet a befutó, míg az Auto Motor und Sport más olasz lapokkal együtt Ross Brawn visszatérését vetítik előre. Viszont egy dologban megegyeznek a hírek, miszerint Domenicali távozásának hátterében Fernando Alonso elégedetlensége állhat.

A kétszeres világbajnok ugyanis egyre türelmetlenebb, és úgy véli, pályafutása legszebb éveiben nem a középmezőny elején kéne küzdenie egy ilyen patináns istálló versenyzőjeként. „Mindenki tudja, hogy a spanyol mennyire becsvágyó, és most úgy érzi, lassan kifut az időből. Jelenleg karrierje csúcsán van, de évek óta képtelen bajnokságot nyerni” – jegyezte meg a brit szakíró, James Allen, aki szerint Mattiacci elsődleges feladata Fernando Alonso Maranellóban tartása lesz.

A Ferrari tehát új csapatfőnökkel, míg a Red Bull immár biztosan Daniel Ricciardo véglegesen elveszített pontjaival vág neki a hétvégi Kínai Nagydíjnak, ugyanis az FIA fellebbviteli bírósága helyben hagyta a versenybíróság ausztráliai ítéletét, így Daniel Ricciardo és a Red Bull nem kapja vissza melbourne-i második helyét, valamint az érte járó pontjait.

„A bíróság meghallgatta a feleket, megvizsgálta az álláspontjukat, és úgy döntött, helybenhagyja a versenybírák 56-os számú döntését, mely a Red Bull Racing 3-as rajtszámú autójának a 2014-es Ausztrál Nagydíjról történő kizárásáról rendelkezett” – állt a szövetség rövid közleményében.

A Red Bull ugyan elfogadta a bíróság ítéletét, de ugyanakkor csalódottan távozott a tárgyalásról. „Nagyon sajnáljuk Danielt, hogy nem kapja meg a 18 pontját, amit megérdemelt. Továbbra is keményen dolgozunk, mostantól már a hétvégi Kínai Nagydíjra összpontosítunk” – közölte a Red Bull.

Mindeközben a versenyzők komoly döntést hoztak meg, miszerint mostantól kezdve akár a kollektív sztrájk fegyveréhez is hozzányúlnak, amennyiben egy csapat huzamos ideig komoly tartozást halmoz fel valamelyik piklótával szemben. A közös fellépésről azért döntöttek, mert Kimi Räikkönen továbbra sem kapta meg a Lotustól teljes bérét, valamint Romain Grosjean, Nico Hülkenberg, Adrian Sutil és Kobajasi Kamui is a fizetésére vár.

A kérdésben a versenyzők Bernie Ecclestone segítségét is kérték, ám a brit üzletember nem kívánt belefolyni ezen témába, mondván, a versenyzőknek és a csapatoknak kell egyezségre jutniuk a kérdésben.

Szerző