Lapít a Fidesz Rogán gazdagodása ügyében

Publikálás dátuma
2014.04.17 07:08
Az Együtt-PM szerint Rogán Antal 2009 óta hamis adatokat szerepeltet vagyonbevallásaiban. Fotó: Bielik István/Népszava
Fotó: /
A mai napig nem tudunk semmit arról, hogy Rogán Antal miből halmozta fel a vagyonát - mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Juhász Péter. Az Együtt-PM társelnökének szavait a közmédia - az MTI - sokadszor nem ismertette. 

Juhász felidézte, a Fidesz frakcióvezetője 2009 óta hamis adatokat szerepeltet vagyonbevallásaiban, így kisebb lakást vallott be, bizonyos ingatlanjait pedig eltitkolta. Hozzátette: ha Rogán minden megkeresett fillérjét félretette, akkor sem látszik, miből tett szert százmilliós vagyonára.

De nem csak Rogánnak, hanem jelenlegi belvárosi alpolgármesterének, Puskás Andrásnak is hasonló a vagyonosodása az Együtt-PM társelnöke szerint, és főnökéhez hasonlóan ő is kizárólag közpénzből kapja a fizetését. Puskás és élettársa egyébként szintén abban a luxuslakóparkban él, amelyben Rogán és felesége, utóbbi Puskás élettársával a tulajdoni lapok szerint közösen birtokolja a fideszes frakcióvezető szomszédságában lévő lakást is.

"A történet nem ér itt véget, a Belvárosban még a jegyző is 300 ezres cipőben jár, mely egyhavi fizetésének felel meg" - tette hozzá Juhász.

Az először az ellenzéki politikus által kezdeményezett - később Rogán által is kért - vagyonosodási vizsgálatról egyelőre semmit sem árult el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, amely korábban lapunk kérdésére is adótitoknak nyilvánította az ügy részleteit.

Az új Országgyűlés megalakulásáig valószínűleg már a parlament mentelmi bizottsága sem indít vagyonnyilatkozati eljárást a bevallását kétszer is utólag - de így sem "tökéletesen" - kijavító fideszes politikus ellen, mivel Rubovszky György, a testület KDNP-s elnöke még az április 6-i választás előtt úgy fogalmazott: még "békeidőben" sem indítana eljárást Rogán ellen.

Ha a képviselővé választott Rogán ellen a NAV-vizsgálat alapján mégis büntetőeljárás indulna, akkor a várhatóan újra kormánypárti vezetésű mentelmi bizottságnak kell döntenie a fideszes politikus mentelmi jogának felfüggesztéséről.

Szerző
2014.04.17 07:08

Elő a szelvényt! Itt vannak az ötöslottó nyerőszámai

Publikálás dátuma
2018.08.18 19:41
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Az ötöslottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki:
Nyerőszámok: 7 (hét) 27 (huszonhét) 42 (negyvenkettő) 66 (hatvanhat) 80 (nyolcvan) Joker: 462929 A tét: 1,25 milliárd forint
Szerző
2018.08.18 19:41
Frissítve: 2018.08.18 19:46

Soros: A világ elvesztett egy nagy embert

Publikálás dátuma
2018.08.18 17:25

Fotó: AFP/ OLIVIER HOSLET
„A világ elvesztett egy nagy embert Kofi Annan halálával. Hiányozni fog.” - búcsúzott Twitter-oldalán az egykori ENSZ-főtitkártól az üzletember.
Kofi Annan szombaton, rövid betegség után hunyt el. A Nobel-békedíjas diplomata 80 éves volt.
hvg.hu visszaidézte: 2017 áprilisában Kofi Annan levélben állt ki a CEU mellett. Ebben úgy fogalmazott, az egyetem nagyban hozzájárul a demokrácia további fejlődéséhez, főleg "Európa azon részén, amelyet már sokszor fertőztek meg ártalmas ideológiák". Hozzátette, az intézmény vitathatatlanul hozzájárul ahhoz, hogy a szólás- és véleményszabadság alapvető értékeit a jövő generáció számára is átadja. Annan végül reményét fejezi ki a levélben, hogy a CEU folytathatja működését.
2018.08.18 17:25