Nem sikerült a német tévéstáb "megvezetése"

Publikálás dátuma
2014.04.18 18:19
Képünk illusztráció. FOTÓ: Tóth Gergő/Népszava
Fotó: /
Teljes mértékben elégedett közmunkásokat mutatott be a napokban egy német nyelvű televíziónak Salgótarján fideszes polgármestere. Csupán az volt a baj, hogy kiderült: Székyné Sztrémi Melinda szervezte meg a "jelenetet". Lapunkhoz Ausztriából érkezett egy olvasói jelzés, mely szerint a polgármester megpróbálta átverni a német nyelvű "arte" csatorna stábját.

A salgótarjáni közmunkásokat is megszólaltató műsorban a stáb a fideszes polgármester kalauzolásával "rátalált" az utcán egy éppen dolgozó "közmunkás csoportra" és megkérdezte az ott munkálkodókat, hogyan tetszik nekik a közmunka. Ők erre elmondták, hogy nagyon, sőt, az egyik azt is elmesélte, hogy ezt a fajta - útépítési - munkát ő maga választotta, mert kőműves, és így a szakmájában dolgozik tovább. A többiek is azt válaszolták a riporternek, hogy nekik is tetszik a közmunka. A polgármester eközben kicsit hátrébb állva egy másik hölggyel folytatott egy rövid beszélgetést, ám mikrofonjuk bekapcsolva maradt. A nő azt mondta, hogy a stábnak biztos nagyon tetszik az, amit látnak - elégedett közmunkásokat - hiszen olyan hosszan filmeznek. A polgármester pedig lényegében azt válaszolta, azt reméli, nem veszik észre, hogy ezek a helyzetükkel tökéletesen elégedett közmunkások "hamisak". Azaz megrendezett helyzetbe vezették a stábot.

Mivel a tolmács mindezt nyilván megsúgta a filmeseknek, így továbbmentek és megkeresték a salgótarjáni "igazi" közmunkásokat. Ők aztán rendre elmesélték, hogy milyen alja munkát végeztetnek velük, ami szerintük az ő életükben már így is marad, ha Orbán Viktor leválthatatlan lesz. Székyné Sztrémi Melindát pénteken kerestük az ügyben, de szabadságra ment, úgyhogy a jövő hét keddje előtt nem nyilatkozhat - tudtuk meg az önkormányzatnál.

                                     Részlet a film háttér-hanganyagából
"Nem tudom, nem filmeznének ennyit, ha nem tetszene nekik (…) majd vágnak össze valamit. (…) Csak ők nem erre kíváncsiak, hanem az igazi közfoglalkoztatottakra és akkor a végén kiderül, hogy nincs köztük (…) Azért én még cigányt nem is láttam…"
                                                    A felvétel elérhető itt!

Szerző
2014.04.18 18:19

Napsütéses, igazi nyári időt hoz a hosszú hétvége

Publikálás dátuma
2018.08.17 15:18
Illusztráció
Fotó: Shuttestock/
Csak helyenként fordulhat elő zivatar, 30 fok feletti maximumokat mérhetünk.
Igazi nyári időnk lesz a következő napokban: sok napsütésre számíthatunk, csak helyenként alakulhat ki csapadék. A hőmérséklet 30 fok fölé emelkedhet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.
Szombaton gomolyfelhős, napos idő várható, de helyenként – főként északkeleten és délen – zápor, zivatar alakulhat ki. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak zivatarok környezetében fordulhat elő átmeneti szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul, de a városokban ennél melegebb, az Északi-középhegység völgyeiben pedig hűvösebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között valószínű. Vasárnap is napos idő várható többnyire kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem valószínű, az északi, északkeleti szél viszont helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 30 és 33 fok között alakul. Hétfőn ugyancsak derült, napos idő várható, majd késő délelőttől gomolyfelhők képződhetnek. Délután, estefelé az ország északi felén egy-egy zápor, zivatar fordulhat elő, és megélénkülhet az északi, északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 30 és 33 fok között lehet.
2018.08.17 15:18
Frissítve: 2018.08.17 15:18

Órákig hagyták haldokolni - A nyomozás szerint nem a sürgősségi hibájából halt meg

Publikálás dátuma
2018.08.17 14:55
Illusztráció
Fotó: / Molnár Ádám
Lezárult a nyomozás a Honvéd Kórház sürgősségi osztályán történt egyik tragédia kapcsán. Az eredmény szerint akkor is meghalt volna a férfi, ha nem vár fél napot az ellátásra.
Fél napi várakozás után került műtőbe egy beteg még januárban, aki délután már vért hányt, ám a Honvéd Kórház sürgősségi osztályán ez nem adott okot a sietségre: fájdalomcsillapítót sem kapott, és műtétre is csak órákkal az után került sor, hogy megállapították, a hasi artériája elzáródott. A férfi másnap életét vesztette.
Az 58 éves férfi haláláról szóló hírek kapcsán Tényi István, a fel-és bejelentéseiről ismert fideszes magánszemély bejelentést tett a rendőrségen ismeretlen elkövető ellen, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt - írja a 24.hu. Az ügyben mostanra született határozat.
nem történt bűncselekmény, megszüntették a nyomozást.
Mint megállapították, az első triázsolás (betegek „rangsorolása” a sürgősségin) ugyan késedelmesnek és nem megfelelőnek volt minősíthető, de a szükséges és indokolt vizsgálatokat elvégezték, később pedig minden a szakma szabályai szerint történt. A beteg eleve olyan állapotban került kórházba, hogy gyakorlatilag menthetetlen volt.

Nem ő az egyetlen

Februárban is meghalt egy ellátatlan asszony a Honvéd Kórház sürgősségi osztályán. Az idős asszonyt vérmérgezés gyanújával utalta be a Honvédkórház sürgősségi osztályára a háziorvosa. Ott megvizsgálták, hazaküldték - majd mire másnap a mentők visszaszállították, már nem lehetett segíteni rajta.
Egy háziorvos ekkor már azt nyilatkozta: a Honvéd Kórház ellátóhelye mára amolyan no go zonává vált, ahova belépve nem biztosítanak a törvények védelmet, kiszolgáltatott, megfélemlített betegek várakoznak, remélve sorsuk jobbra fordulását.

2018.08.17 14:55