Hitelek - Kevésbé érdekes a kamat

A pénzügyi termékek iránt érdeklődők 86 százaléka a különféle kölcsöntermékekre kíváncsi - állítják a Netrisk.hu elemzői, akik szerint az ügyfelek számára a kölcsönök esetében a kamatkondíciók helyett inkább a hitel elérhetősége az elsődleges.

A Netrisk.hu közleménye szerint tavaly ősszel még - vélhetően a tranzakciós díjak változásának köszönhetően - az érdeklődők 35 százaléka volt kíváncsi a folyószámlatermékekre, mára ez a termékkör az összes látogatói érdeklődés mindössze 7 százalékát teszi ki.

A közlemény idézte Pap Balázst, a Netrisk. hu vezérigazgató-helyettesét, aki szerint "egyértelműen kijelenthető, hogy a várakozásokkal szemben korántsem a legkedvezőbb kamatok, az alacsony teljes hiteldíj mutató (thm) a legfőbb szempont a termékválasztás során, sokkal lényegesebb szempont például a folyósítás összege vagy éppen a gyorsasága."
Elmondta: a kölcsöntermékek közül a legtöbben a gyorskölcsönök és az adósságrendező megoldásokra voltak kíváncsiak, de jelentős az érdeklődés az autóvásárláshoz kapcsolódó hitelek iránt, és fontos szempont a fix részlet lehetősége is.

A portál összegzése alapján az elmúlt félév tapasztalata, hogy - bár a banki tranzakciók költségei jelentősen átalakultak -, az emberek továbbra sem sietnek tömegesen folyószámlát váltani. Akik mégis folyószámla-megoldást keresnek, elsősorban az akciós, a díj nélküli, az on-line számlanyitást lehetővé tévő, valamint a különböző feltételek mellett pénzvisszatérítést biztosító termékek iránt érdeklődtek.

A hitelkártyák esetében a termékkört keresők 10 százaléka az olcsóbb üzemanyag-vásárlási lehetőséggel akarna élni, 6 százalékukat a pénzvisszatérítés lehetősége vonzza elsősorban, de az éves díj nélkül kínált kártyák iránt is 4 százalékos a kereslet.

A megtakarítási termékek között a magasabb kamattal járó, hosszú távú lehetőségek vonzzák a legtöbb érdeklődőt. Ebben a termékkörben jelentős vonzerővel bírnak a rendszeres megtakarítást lehetővé tévő számlák és a kamatadó nélküli, állami támogatással kiegészített (lakás-takarékpénztári) termékek - írta a Netrisk.hu összegzésében.

Szerző
Témák
hitel kamat bankok

Letartóztatták a dél-koreai komphajó kapitányát

A dél-koreai hatóságok letartóztatták szombaton a szerencsétlenül járt komphajó kapitányát, miután egy bíróság vádat emelt ellene. Ezalatt búvárok holttesteket láttak az egyik kabinban, de nem tudtak hozzájuk férkőzni - írja a hvg.hu.

A Li nevű, 68 éves férfi vizsgálati fogságba került. A vádak között szerepel a vétkes gondatlanság és a tengeri jog megsértése. Mokpo város bírósága azért rendelte el az őrizetbe vételt, mert fennáll a gyanú, hogy a férfi bizonyítékokat semmisíthet meg.

A férfit azzal vádolják, hogy még az utasok előtt elhagyta a komp fedélzetét, amikor a 6850 tonnás hajó szerdán elsüllyedt. Hivatalosan 29 ember halálát erősítették meg, de 270 utasra még nem találtak rá.

A kapitányt azzal is gyanúsítják, hogy egy tapasztalatlan tengerészre bízta a hajó irányítását, akit ráadásul magára is hagyott a hajóhídon.

Eközben túlélők után kutató búvárok három holttestet láttak a vízben lebegni a szerdán elsüllyedt dél-koreai komp egyik kabinjában az ablakon keresztül, de nem tudtak hozzájuk férkőzni. A mentést péntek éjjel félbe kellett szakítani a gyors áramlatok és nagy hullámok miatt, de szombaton helyi idő szerint hajnali négy órakor folytatták. Délutánra még rosszabb körülményeket, erős szelet jósol a meteorológiai szolgálat.

Szerző

Román-magyar futballbarátság

Publikálás dátuma
2014.04.19. 07:59
Csányi Sándor elnök FOTÓ: NÉPSZAVA
Budapesten találkozott egymással pénteken Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke, valamit Razvan Burleanu, a Román Labdarúgó Szövetség nemrég megválasztott, mindössze 29 éves első embere. A politológusi doktorátussal rendelkező Burleanu az 1990 óta több alkalommal is újraválasztott, idén visszavonuló Mircea Sandut váltotta az elnöki tisztségben. Győzelmét elősegítette, hogy a tisztség elnyerésére legesélyesebbnek tartott Gheorghe Popescut - aki labdarúgóként az FC Barcelona csapatkapitánya is volt - egy nappal a választás előtt adócsalás miatt jogerősen három év és egy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték. 

A román elnök megválasztása utáni első hivatalos külföldi útja Budapestre vezetett, s a Csányi Sándorral folytatott megbeszélésen mindkét elnök hangsúlyozta elkötelezettségét a fair play és az európai értékrend tiszteletben tartása mellett. A találkozón egyetértettek abban, hogy a nemzeti szövetségek közötti harmonikus kapcsolat remek kiinduló pont ahhoz, hogy közösen mindent elkövessenek annak érdekében, hogy ne ismétlődhessenek meg az egy évvel ezelőtti, nagy visszhangot kiváltó bukaresti történések."

Mivel a szeptemberben kezdődő Európa-bajnoki selejtezősorozatban is azonos csoportban szerepel a két ország válogatottja, a szövetségek célja, hogy mindkét találkozó kizárólag a futballról szóljon. Annak érdekében, hogy a mostani sorozatban egyik fél részéről se kerülhessen sor a tavaly ősszel tapasztalt sportszerűtlen szurkolói magatartásra, szakmai, szakértői egyeztetések kezdődnek a román és a magyar fél között az Eb-selejtezők biztonságos, magas színvonalú megrendezéséről.

Szerző