Újságírói kurzust indít a Bálint György Újságíró Akadémia

Kulturális újságírás és kreatív kommunikáció címen indít kurzust a Bálint György Újságíró Akadémia. A május 13-án kezdődő, heti háromórás kurzust az iskola azoknak szánja, akik kulturális újságírók vagy kulturális-művészeti területen működő sajtósok, PR-osok, kommunikációs menedzserek szeretnének lenni, vagy már azok és szeretnének munkájukban sikeresebbek tenni.
Szerző

Nem függesztette fel Brüsszel a magyar kifizetéseket, de válaszokat vár

Az Európai Bizottság nem függesztette fel a Magyarországnak szánt kifizetéseket, de választ vár a magyar hatóságoktól azokra az aggodalmaira, amelyek az uniós források felhasználásának magyarországi átszervezésével kapcsolatosak - közölte hétfőn az MTI-vel Shirin Wheeler, a regionális politikáért felelős Johannes Hahn EU-biztos szóvivője.

Megerősítette a 444.hu értesülését, miszerint az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény levelet küldött a illetékeseknek április 16-án. E levélben aggodalmának adott hangot az átszervezést, illetve konkrétan az irányítási és ellenőrzési rendszer hatékony működését illetően. Ezért részletes tájékoztatást kért a magyar hatóságoktól.

"Nem szakítottuk meg a kifizetéseket" - hangsúlyozta Wheeler. Hozzátette: a magyar választ még azelőtt várják, hogy magyar részről újabb kifizetési igénnyel fordulnának az Európai Bizottsághoz.

Szerző

A Fidesz nem tiszteli a demokráciát

Az április 6-i választás minden eddiginél drágább volt, akár 8 milliárd forintba is kerülhetett. De ez még nem lenne olyan nagy baj. A demokrácia pénzbe kerül. Az igazi gond, hogy a Fidesz választási rendszere a pénzért induló bizniszpártok számára komoly profitot, a magyar demokrácia számára viszont komoly veszteséget jelentett - olvasható az MSZP közleményében.

A közlemény így folytatódik:

Az országgyűlési választáson még 18 szervezet állított országos listát. Az uniós voksolásra már csak nyolc. Pedig mindkét listához elég volt nagyjából húszezer ajánlást összesgyűjteni. Csak nem azért alakult így, mert az EP-választási kampányhoz már nem lehetett százmilliókat felvenni?

A választásokra elköltött közpénzeket valódi demokráciákban a valódi demokratikus feltételek megteremtésére használja az állam. A Fidesz nem ezt akarta, mert a hatalmának megtartása fontosabb volt számára, mint a demokratikus játékszabályok tiszteletben tartása. A Fidesz azért írta át országgyűlési választási rendszert, hogy a bizniszpártokkal összezavarja a választókat, megossza az ellenzéket. Ez nem demokrácia, hanem a választók méregdrága manipulálása.

Az országgyűlési választási kampánnyal a bizniszpártok nagyot nyertek, a magyar demokrácia pedig nagyot vesztett. Az Európai Parlamenti választáson alig lesznek bizniszpártok, ezen Magyarország csak nyerhet.

MSZP

Szerző