Összerugdosták a kismamát - elvetélt

Úgy összerugdostak egy brit kismamát, hogy elvetélt – mindkét támadó nő volt, akik egyetlen doboz cigit akartak szerezni, pedig a terhes nő nem dohányzott - számolt be a Blikk.

Lynsey McConnell (24) éppen az utcán sétálgatott, amikor két fiatal nő rátámadt. Cheryl Henderson (27) és Kelly Vanbeck (29) cigarettát kért tőle – hiába mondta nekik, hogy nem dohányzik, a két nő nem hitt a terhessége kilencedik hetében járó kismamának. A táskáját is átkutatták, majd a bankkártyáját akarták megszerezni – McConnell megpróbált menekülni, mire a földre rántották, és brutálisan összerugdosták.

„A kisbabám, a kisbabám!" – kiabálta a nő, de rá se hederítettek. sőt, amikor megtudták, hogy McConnelll terhes, kifejezetten a hasára mérték az ütéseket és rúgásokat. Végül egy arra járó biciklista mentette meg. Kórházba került, ahol az orvosok lesújtó hírt közöltek vele: a támadás vetélést indított el, és elvesztette a magzatát.

McConnell és vőlegénye, Ally Grubb (36) a hír hallatán teljesen összeomlott, és már csak a lombikbébi programban bíznak. A fiatal nőnek ugyanis termékenységi problémái vannak; korábban cisztákat találtak a méhében, és azt mondták neki, művi segítség nélkül nagyon nehéz lesz teherbe esnie.

A teljes cikket itt olvashatja. 

Szerző

Matolcsi életfogytiglant kapott bankrablásért

Publikálás dátuma
2014.05.06. 15:30
Fotó: Népszava
Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla kedden jogerősen annak a férfinak a büntetését, akit első fokon életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtottak nyugat-dunántúli pénzintézetek ellen 2010-ben elkövetett, megkísérelt és tervezett rablások miatt. Matolcsi László hét akciója során 22,5 millió forintot zsákmányolt. A rendőrség az utolsó rablása napján fogta el, a pénz azonban nem került elő.

Matolcsi László 2010 nyarán egy játékpisztollyal kétszer rabolta ki a balatonszentgyörgyi takarékszövetkezetet. Ezt akarta megismételni Gyenesdiáson, ahol az első akciója sikerrel járt, a második viszont kudarccal végződött, mert a biztonsági őr megfutamította. A férfi legközelebb Alsópáhokra ment, de hiába, az ottani pénzintézet alkalmazottja menekülésre késztette.

A bűncselekményekhez bérelt autót használó rabló a legutóbb az év augusztusában próbált így pénzt szerezni. A zalaszentiváni pénzintézetbe nem jutott be, mert az alkalmazottak, látva a szándékát, reteszelték a fiók belső ajtajának elektronikus zárját. Matolcsi Lászlónak Jánosházán azonban sikerült a pénzintézet két alkalmazottját a mellékhelyiségébe zárnia, és onnan jelentős készpénzzel távozott. A férfi a bűncselekményekből összesen mintegy 22,5 millió forintot zsákmányolt, a rendőrség az utolsó rablása napján fogta el. Az elrabolt pénz nem került elő.

A táblabíróság Tóth Sándor vezette tanácsa kedden megalapozottnak találta az ügyben korábban eljáró Zalaegerszegi Törvényszék döntését, és a 46 éves férfit többrendbeli, folytatólagosan elkövetett rablásban, annak kísérletében, előkészületében, továbbá személyi szabadság megsértésében találta bűnösnek, és a "három csapás elve" alapján életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte azzal, hogy legkorábban 20 év múlva kerülhet feltételesen szabadságra, s meg kell térítenie a pénzintézeteknek okozott kárt.

A jogerős döntést új eljárás keretében hozták meg. A Pécsi Ítélőtábla ugyanis 2012 nyarán hatályon kívül helyezte az ügyben meghozott korábbi elsőfokú határozatot, arra hivatkozva, hogy a törvényszék két bankrablás esetében nem kellő mértékben derítette fel a tényállást.

Szerző

Hat embert késeltek meg a pályaudvaron

Hat embert késsel megsebesítettek kedden a dél-kínai Kuangcsou (Kanton) város pályaudvarán, amelyik az egyik legforgalmasabb az országban - közölte honlapján a helyi rendőrség .A közlemény szerint a rendőrök meglőttek és elfogtak egy támadót.

A Zsenmin Zsipao című központi pártlap hivatalos mikroblogján arról számolt be, hogy a támadók négyen voltak, egyikük életét vesztette, egyet őrizetbe vettek, ketten megszöktek. Valamennyien fehér fejfedőt viseltek. A merénylet helyi idő szerint nem sokkal délelőtt 11 óra után történt, szemtanúk elmondása szerint a támadást hosszú késekkel követték el. A hat sebesült áldozatot a mentők ellátták, négyüket a helyi katonai kórházba szállították. Egyikük állapota sem életveszélyes. A South China Morning Post című hongkongi lap helyszínről származó értesülése szerint az egyik sebesült külföldi.

A történtekről készült fényképek ellepték az online médiát, a hozzászólók megdöbbenésüknek és felháborodásuknak adtak hangot. Egyelőre nem tudni, hogy a támadóknak mi volt az indítéka, és hogy tartoznak-e valamilyen szervezethez. Az elmúlt 70 napban ez volt a harmadik pályaudvari merénylet Kínában. Április 30-án az északnyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur autonóm terület székhelyén, Urumcsiban követtek el öngyilkos támadást. A két merénylő és egy civil meghalt, 79-en megsebesültek.

Március elején a délnyugat-kínai Jünnan tartomány székhelyén, Kunmingban késsel felfegyverkezett sötét ruhás ujgurok támadtak a vasúti pályaudvaron várakozó tömegre. Huszonkilenc ártatlan civil meghalt, négy támadót a helyszínen lelőttek, egyet megsebesítettek és hármukat később elfogták. A sebesültek száma meghaladta a 140-et. Valamennyi támadást a muszlim vallású ujgur nemzetiséghez tartozók követték el, és a hatóságok terrorcselekménynek minősítették azokat.

Szerző