Előfizetés

Vasúti átjáróba szorult egy autóbusz Balatonfüreden

Vasúti átjáróban akadt el egy autóbusz Balatonfüreden, a 71-es út és a Balaton utca kereszteződésénél szombaton, emiatt az úton torlódás várható - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.

  A közlemény szerint a műszaki mentés idejére a 71-es út négy forgalmi sávjából kettőt lezártak, ezért torlódásra lehet számítani. A Balaton utcát teljes szélességében lezárták. Az érintett vasúti szakaszon ideiglenesen nem járnak a vonatok.

Kigyulladt egy BKV-busz Csepelen

Kigyulladt egy BKV-busz pénteken este Csepelen. A HavariaPress úgy tudja, senkinek nem esett baja.

A 159-es busz műszerfalából kezdett ömleni a füst a XXI. kerületi Kossuth Lajos utcában. A járművet mindenki elhagyta, senkinek nem esett baja. Az elektromos tüzet porral oltóval megfékezték a tűzoltók megérkezése előtt.

Hajszálon múlt a repülőgép-katasztrófa

Publikálás dátuma
2014.05.10. 10:10
Illusztráció. GettyImages
Majdnem összeütközött egy Il-20 típusú, felderítést végző orosz csatarepülőgéppel az SAS skandináv légitársaság egyik Boeing 737-es utasszállító gépe Malmö közelében, a tenger felett még március elején - közölte péntek este a svéd sajtó.

Szerencsére a látási viszonyok jók voltak, így a Koppenhágából Rómába tartó járat - 132 emberrel a fedélzetén - az utolsó pillanatban irányt tudott változtatni, hogy ne ütközzön össze a felségjelzés nélküli Il-20-sal. Körülbelül 30 méterrel kerülték el egymást.

Az eset március 3-án történt, nemzetközi vizek felett, Malmőtől 80 kilométerrel délnyugatra. Sem a Boeing automatikus ütközéselhárító rendszere (TCAS), sem a svéd földi irányítás nem észlelte a csatarepülőgépet, a svéd légvédelem azonban igen. A Boeing pilótái "szürkére festett, négy turbólégcsavaros hajtóművel ellátott, hosszú tetőantennás" gépnek írták le az Il-20-ast.

Az orosz légierő Il-20-asai gyakran repülnek a skandináv légtérben, ami miatt rendszeresen riadókészültségbe kell helyezni a NATO azon gyorsreagálású repülőgépeit, amelyek védik a balti térség légterét.