Halálra gázolta a részeg sofőr

Halálra gázolt egy ittas autós egy férfit Sopronban; a szombaton éjjel történt balesetről kedden tájékoztatta az MTI-t a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

Közlésük szerint épp az úttesten kelt át a 41 éves helyi férfi, amikor a későn fékező, szintén soproni, 38 éves autóvezető kocsijával elütötte.

A sérültet a mentők életveszélyes sérülésekkel vitték a soproni kórházba, másnap este életét vesztette. 

Szerző

Tóba fojtotta kisfiát - 14 évet kapott

Jogerősen 14 évi fegyházbüntetéssel sújtotta a Győri Ítélőtábla kedden azt a szlovák nőt, aki 2012 decemberében egy mosonmagyaróvári tóba ölte kisfiát.

Kovács Tamás tanácsa ezzel helyben hagyta a Győri Törvényszék tavalyi őszi ítéletét, amely 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés és személyi szabadság megsértése miatt mondta ki bűnösnek az asszonyt, elutasítva mind a súlyosbítást kérő ügyészi, mind a rövidebb tartamú büntetés kiszabását kérő védői és vádlotti fellebbezést.

Az ügyész azt kérte: súlyosbítsák a nőre kiszabott büntetést, egyfelől kimondva, hogy előre kitervelten ölte meg gyermekét, hiszen a városszéli tóhoz véletlenül nem lehet kimenni, másfelől a bíróság állapítsa meg, hogy az asszony aljas indokból, tette elkövetésének érdekében zárta be a férjét a gyilkosság reggelén a fürdőszobába.

A védő ezzel szemben Lubomíra Höff megbánására és a szakértők által adott személyiségrajzra hivatkozva a büntetés enyhítését kérte.

A nő akkori, azóta elvált férje arról beszélt a tárgyaláson: az asszony azért követte el tettét, hogy végérvényesen elvegye tőle közös gyermeküket, akinek a felügyeletét a bíróság neki ítélte. Egyben kérte: a bíróság ne vegye enyhítő körülménynek házasságuk megromlását, mivel a problémákról szerinte az asszony tehetett.

A vádlott az utolsó szó jogán azt hangsúlyozta: megbánta tettét, amelyet nem bosszúnak szánt, hanem maga is öngyilkosságot akart elkövetni, annak emléke pedig máig kísérti.

Szerző

Árokba borult a veszélyes anyagot szállító kamion

Árokba borult egy veszélyes anyagot szállító, cseh rendszámú kamion kedden Tapolca és Kisapáti között - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-vel.

A helyszínre kivonultak a badacsonytomaji tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat munkatársai, valamint riasztották a mobillabort is.

A szakemberek megállapították, hogy a kamionból sem veszélyes anyag, sem üzemanyag nem került az útra.

A balesetben senki sem sérült meg, de a műszaki mentés idején az útszakaszon teljes lezárás van érvényben.

Szerző