Zugírászat miatt emeltek vádat egy rokkantnyugdíjas ellen

Jogi végzettséggel rendelkezett, de sem jogtanácsosként, sem ügyvédként nem szerepelt a nyilvántartásokban az a szombathelyi rokkantnyugdíjas, aki ellen zugírászat miatt emeltek vádat Zalaegerszegen - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

A 61 éves rokkantnyugdíjas férfi eseti megbízás alapján vállalt követeléskezelést, igazságügyi közvetítést, adósság- és munkabérbehajtást, de adótanácsadást, vagyonosodási vizsgálatra felkészítést, vagyonvédelmi szaktanácsadást, üzletipartner-ellenőrzést is végzett. 

Az egyetemi jogi végzettséggel rendelkező férfi azonban soha nem szerepelt a jogtanácsosi névjegyzékben jogtanácsosként, sem pedig az ügyvédi kamara nyilvántartásában ügyvédként. Az egészségbiztosítási pénztár nyilvántartása szerint munkaviszonya sincs.

A vádirat megállapítása szerint a férfi mindezek ellenére rendszeresen félként vagy pertársként járt el peres ügyekben Vas, Zala, Somogy, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében, valamint Budapesten. Okiratokat szerkesztett és részt vett bírósági tárgyalásokon is, holott az ügyvédekről szóló törvény szerint ügyvédi tevékenységnek számít az ügyfél képviselete, a jogi tanácsadás, továbbá a szerződés, beadvány vagy más okirat készítése. A szombathelyi férfi ellen zugírászat miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Nyomozó Ügyészség.

Megrovást kapott zugírászat miatt a fideszes képviselő 

Korábban Horváth Zsolt fideszes országgyűlési képviselőt marasztalta el  a Veszprémi Törvényszék zugírászat miatt, a képviselő  megrovást kapott.

A képviselőt abban találták bűnösnek, hogy 2005 és 2007 között jogtanácsosi tevékenységet végzett, holott ehhez nem voltak meg a szükséges jogosítványai. A törvényszék szerint az elsőfokú bíróság jogminősítése pontos volt, ugyanakkor a jogszabályi helyeket a törvényszék pontosította és mellőzte a szövegből azt a megállapítást, miszerint Horváth Zsolt cselekedete a társadalomra nézve hasznos volt.

Szerző

Állománygyűlésről vitte el a rendőröket a TEK

A hvg.hu információi szerint több rendőrt is elvittek a keddi állománygyűlés alatt a TEK munkatársai a XIII. kerületi rendőrkapitányságról. A rendőröket társtettesként elkövetett hivatali vesztegetés miatt hallgatták ki gyanúsítottként, mind az öten szabadlábon védekeznek.

A  hvg.hu értesülései szerint a XIII. kerületi rendőrkapitányságon éppen állománygyűlést tartottak, amikor a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai több rendőrre is lecsaptak és letartóztatták őket.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Nagy Andrea a lappal azt közölte, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség Budapesti Regionális Osztályának felkérésére a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége szolgálati helyéről gyanúsítotti kihallgatásra előállított öt, a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányságának állományába tartozó rendőrt.

Szerző

Halálra gázolta a részeg sofőr

Halálra gázolt egy ittas autós egy férfit Sopronban; a szombaton éjjel történt balesetről kedden tájékoztatta az MTI-t a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

Közlésük szerint épp az úttesten kelt át a 41 éves helyi férfi, amikor a későn fékező, szintén soproni, 38 éves autóvezető kocsijával elütötte.

A sérültet a mentők életveszélyes sérülésekkel vitték a soproni kórházba, másnap este életét vesztette. 

Szerző