Előfizetés

Csattanás a csárda előtt - egy súlyos sérült

Összeütközött két autó az 58-as út Harkányhoz közeli szakaszán, egy csárda előtt. Egy ember súlyosan megsérült - értesült a HavariaPress.

Szerdán délután történt a baleset az 58-as úton, közvetlenül a Tenkes Csárda előtt. Két személygépkocsi rohant egymásnak, egyelőre tisztázatlan körülmények között. Az úton során egy ember súlyos sérüléseket szenvedett, a mentők kórházba szállították. A mentés végéig egy sávot lezártak, rendőri irányítással halad a forgalom.

Gyereket gázolt halálra az autóbusz

Halálra gázolt egy 12 éves fiút az autóbusz szerda reggel Zagyvaszántón - tájékoztatta a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Soltész Bálint közölte: a település belterületén egy menetrend szerint közlekedő autóbusz kanyarodás közben sodorta el az úttesten áthaladó gyereket. A fiút kórházba vitték, de nem tudták megmenteni az életét.

Agyonverte majd kifosztotta ismerősét - hat és fél évet kapott

Jogerősen hét és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy tiszaszentimrei férfit, aki halálos sérüléseket okozva bántalmazta, majd kifosztotta egy ismerősét.

A táblabíróság halált okozó testi sértés, kifosztás és garázdaság bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg húszesztendős vádlottat. A férfi 2012. április 28-án a lakóhelyéhez tartozó Szolnok megyei településen, Újszentgyörgyön szórakozott a falunapon, és jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott. Az ittas, agresszívan viselkedő vádlottnak több nézeteltérése is támadt más vendégekkel, és tettlegesség is történt.

Éjfél körül a férfi hazaindult barátaival és az úton szembetalálkozott a későbbi sértettel, akitől megkérdezte, hány óra. A sértett azt válaszolta: "Éjfél múlt, menjetek haza!". A vádlott erre feldühödött, és - bár egy társa megpróbálta visszatartani - a sértettet ököllel arcon ütötte, amitől a férfi az aszfaltozott útra esett, a feje az úttesthez csapódott. A mozdulatlan testet a vádlott és barátai az útról a füves útpadkára húzták, nehogy egy arra járó gépjármű elgázolja. A fekvő férfi pulzusát a vádlott barátja megnézte, és azt mondta a többieknek: "rendben van.".

A társaság továbbment Tiszaszentimre felé, de a vádlott röviddel később visszatért az általa leütött, eszméletlen férfihoz, akit tovább bántalmazott: ököllel ütötte és meg is rugdosta. A vádlott ezt követően a sértett zsebéből kivett egy doboz cigarettát és 200 forintot, majd visszatért barátaihoz, ahol elújságolta: szétverte egy ember fejét, és tőle cigarettát és pénzt vett el. A sértettet hajnalban kórházba vitték, de már nem tudtak rajta segíteni, május 3-án belehalt sérüléseibe.