Ismét járnak a balatoni kompok

Ismét viszik az utasokat a Balatonon a viharos erejű szél miatt leállított kompok és a menetrend szerint közlekedő i hajók - közölte a Balatoni Hajózási Zrt. pénteken.

A csillapodó szél lehetővé tette, hogy pénteken ismét beinduljon a kompközlekedés Szántód és Tihany között, és a hajózási társaság elindítsa a személyhajóit.

Szombattól hosszabb ideig és sűrűbben közlekedik a balatoni komp Szántód és Tihany között: az eddig óránként járó kompok negyvenpercenként indulnak, Szántód felől 6.40 és 21.20, Tihany felől pedig 7.00 és 21.40 között.

Szerző

Az igazáért küzdést kéri számon a baloldalon Gyurcsány Ferenc

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerint a baloldali pártok közös tévedése, hogy nem merik elég határozottan képviselni, amit gondolnak, és nem akarnak megküzdeni igazukért. Gyurcsány Ferenc egy váci lakossági fórumon közölte: most azért is szükség van a bátorságra, mert nagy a tét, a májusi EP-választás eredménye eldöntheti, merre tart az Európai Unió a következő években.

 Amennyiben az Európai Parlamentben a DK mandátumokhoz jut, úgy a küzdelembe az Európai Egyesült Államok kialakulásáért száll be, amely esélyt jelenthet arra, hogy a 60 éve tartó európai béke évei tovább folytatódjanak. Ezzel ellentétben a Fidesz-KDNP a nemzetállamok közösségeként képzeli el Európa jövőjét, ám ez az út rossz irányba vezet - mondta.

A DK elnöke ugyancsak az unión belül megvalósítandó célok között említette a szociális egyensúly megteremtését. A jólét nem múlhat azon, hogy ki hová született - jelentette ki. A volt miniszterelnök 200 fős hallgatósága előtt arról is beszélt, hogy a DK a Jobbik kiszorítására törekszik a politikai életből, ez a párt ugyanis - álláspontja szerint - valamiféle újnáci eszméket képvisel. "Ezért sem vagyok hajlandó leülni velük egy tárgyalóasztalhoz, mert ezzel beemelném őket egy demokratikus vitatérbe. Márpedig a Jobbik körül most kirobban kémügy is mutatja, milyen veszélyes, ha egy párt emberei bomberdzsekiből kibújva öltönyre váltanak - fogalmazott.

Gyurcsány Ferenc szerint a jövőt illetően, akárcsak az EU-nak, úgy Orbán Viktor miniszterelnöknek sincs programja. "A túlmozgásos miniszterelnök az EU ellen folytat szabadságharcot, és ennek árát Brüsszellel akarja megfizettetni" - mondta a politikus.

Szerző

Fehérvári győzelem és ötödik hely

A Fehérvár pénteken legyőzte a vendég Békéscsabát, ezzel az ötödik helyen végzett a női kézilabda NB I-ben.

Női NB I, az 5-8. helyért:

Fehérvár KC - Eubility Group-Békéscsaba 25-23 (11-12)

Az élcsoport végeredménye:

1. Győri Audi ETO KC, 2. FTC-Rail Cargo Hungaria, 3. Érd, 4. Dunaújvárosi KKA, 5. Fehérvár KC

Szerző