Többen megsérültek egy kora reggeli balesetben

Baleset történt reggel a 61-es úton Baté és Mosdós között, többen megsérültek - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

Az úton egy kisbusz szenvedett balesetet, a sofőr - még tisztázatlan körülmények között - elvesztette uralmát járműve felett, letért az útról és az árokban állt meg. Öt ember megsérült, a mentők kórházba vitték őket. A 61-es úton félpályás útlezárás mellett helyszínelnek. 

Szerző

12 év fegyház az újszülöttjét megölő anyának

Első fokon, nem jogerősen 12 éves fegyházbüntetéssel sújtotta hétfőn a Győri Törvényszék azt a nőt, aki tavaly udvari árnyékszékben szülte meg és hagyta megfulladni gyermekét a megyeszékhelyhez közeli Börcsön.

Bóka Tibor bíró az ítélethirdetéskor elmondta: a büntetés kiszabásakor figyelembe vették az asszony személyiségzavarát, valamint azt, hogy tettét a szülés utáni sokk hatása alatt követte el.

A tárgyaláson elhangzott: a nő korábban többször esett teherbe, de csak egy gyermeke született, őt örökbe adta. 2012 decemberében említést tett ugyan a környezetének arról, hogy talán gyermeket vár, de terhességét eltitkolta, hasát bő ruhákkal takarta, gyermekholmikat nem vásárolt, terhesgondozáson nem vett részt. A bíróság indokolása szerint a vádlott tudott a terhességéről. 

Az első fokú döntés értelmében a nő a jogerős ítéletig előzetes letartóztatásban marad. A vádlott felmentésért és enyhítésért fellebbez, az ügyész három nap gondolkodási időt kért az ítélet kihirdetése után.

Szerző

Továbbra is életveszélyben a magyarbánhegyesi lövöldözés egyik sérültje

 A magyarbánhegyesi lövöldözés egyik sérültjének állapota immár stabil, a másik sérült továbbra is életveszélyes állapotban van.

A két halálos áldozatot és két súlyos sérültet követelő lövöldözés gyanúsítottjának volt élettársát múlt csütörtökön életveszélyes sérülésekkel szállították a gyulai Békés Megyei Pándy Kálmán Kórházba, ám azóta stabilizálódott az állapota - tájékoztatta Havas Attila, az egészségügyi intézmény intenzív osztályának vezető főorvosa hétfőn az MTI-t. 

Elmondta: vasárnap megszüntették a nő gépi lélegeztetését, hétfőn pedig már a tudata is tisztulóban van, vagyis már érdeklődik a vele történtekről, és tisztában van a vele történt események súlyával. A másik, 51 éves sérült viszont továbbra is életveszélyes állapotban fekszik a békéscsabai Réthy Pál Kórházban. Becsey László főigazgató-főorvos közölte, időközben műtétet hajtottak végre rajta és változatlanul mélyaltatásban tartják.

Csütörtökön egy 47 éves vésztői férfi Magyarbánhegyesen volt élettársának édesanyját és új párját sebesítette meg halálosan, valamint életveszélyesen megsebesítette volt élettársát, illetve volt élettársa anyjának élettársát is. A gyanúsítottat a bíróság pénteken előzetes letartóztatásba helyezte. A Békés Megyei Főügyészség több ember sérelmére elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a férfi ellen.

Szerző