Végrehajtók szorongatják az X-faktor nyertesét

Hiába nyerte meg a 2013-as X-Faktort, egyelőre nem tudott kilábalni a tartozásokból Danics Dóra. Bár a győzelemmel jár havi egymillió forint egy éven keresztül, utazás és autó is, az énekesnő élete nem lett egyik pillanatról a másikra gondtalan. A Blikk megtudta, végrehajtók szorongatják.

Kiderült, adótartozás miatt a NAV Dél-budapesti Adóigazgatóságának végrehajtási osztálya lefoglalta Dóra vagyoni részesedését az édesanyjával közös kft.-jükben. A szőke énekesnő akár még árverezésre is számíthat, ha nem fizet. Az a nyilvános dokumentumokból nem derül ki, pontosan mekkora összegre rúg a tartozás, de tetemes lehet, ha nem tudta rendezni az X-Faktor-győzelem után sem. Danics Dóra korábban elárulta, édesanyjával, Bach Szilviával nehéz anyagi helyzetbe kerültek.

"Mi nem is olyan rég elvesztettük a házunkat, a két autónkat, és egészen mostanáig körülbelül nulla forintunk volt. Szerencsére a dolog annyiból megoldódott, hogy sikerült egy önkormányzati lakáshoz jutnunk, így legalább nagyobb probléma nem történt, nem kerültünk utcára – nyilatkozta a Blikknek Danics, amikor az X-Faktor után szerkesztőségünkben vendégeskedett. Egy a családhoz közeli ismerős azt is elárulta, az egyik autót a bank vitte el, a másikat eladták, mivel a 10 millió fölötti hitelük csődbe vitte őket.

Szerző

Mol-INA-ügy: nyugodt és gyors tárgyalások kellenek

 Az INA-val kapcsolatos problémákat a magyar féllel nyugodtan, csendben és gyorsan kell megoldani – nyilatkozta Kenneth Merten, az Egyesült Államok zágrábi nagykövete a Jutarnji list keddi számában.

Az Egyesült Államok szeretné, ha Horvátország az energetikában vezető szerepet játszana Közép- és Délkelet-Európában, ennek az eléréséhez azonban jó viszonyt kell ápolni Magyarországgal, ezért is reméli, hogy a Mol és az INA rendezni tudja kapcsolatait – jelentette ki a nagykövet, majd hozzátette: Horvátország és Magyarország az energetikában természetes stratégiai partnerek, és azon kell dolgozniuk, hogy ez a partneri viszony fennmaradjon. Ezért Amerika arra biztatja a horvát és a magyar felet, hogy üljenek asztalhoz és ott rendezzék a problémáikat.

Arra a kérdésre, hogy miként reagálna Amerika arra, ha a Mol az oroszoknak adná el az INA-ban meglévő részesedését, azt mondta: az amerikai álláspont szerint egyetlen állam sem rendelkezhet monopóliummal az energiaforrások felett a világ egyetlen szegletében sem.
A nagykövet véleménye szerint a magyar és a horvát fél tárgyalásainak zárt ajtók mögött kell megtörténnie, ellenkező esetben csökken a megegyezés esélye.
Itt érzékeny és bizalmas kérdésekről van szó, amelyeket a tárgyalásokon ennek megfelelően kell kezelni – nyilatkozta a lapnak a nagykövet.

Szerző

Német-amerikai versenyfutás az Alstomért

Még a héten ajánlatot tehet a Siemens az Alstom egyes eszközeire, tudta meg a Reuters. Nem kizárt, hogy nagy licit kezdődik a francia gyártó egyes operációiért. 

A Siemens ajánlatot tenne az Alstomnak, a német cég a vasúti tevékenységét és 7 milliárd eurót adna az Alstom energetikai operációjáért, tudta meg a Reuters a német vállalat terveit jól ismerő bennfentes személyektől. A Siemens a nagy rivális General Electric ajánlatánál valamivel magasabb összeget kínál a francia cég eszközeiért, a különbség az, hogy a GE a teljes összeget (12,35 milliárd euró) készpénzben fizetné ki. 

A Siemens akár már szerdán megteheti ajánlatát, de egyes bennfentes személyek szerint akár várhatnak is az ajánlattétellel, mivel a GE ajánlatát a francia kormány kérésére június 23-ig meghosszabbította.

Az eddigi információk alapján az Alstom nagy tulajdonosa, a francia konglomerátum, a Bouygues inkább a GE ajánlatát fogadná el, mivel az elmúlt években több eszköze (energetika, telekommunikáció) is gyengén teljesített, az Alstom energetikai részlegének (amely a teljes cég árbevételének közel háromnegyedét adja) eladása után a befolyó készpénzből a Bouygues is profitálna. 

Szerző