Buffon: A negyeddöntő a minimum!

Publikálás dátuma
2014.05.29 15:27
Buffon koncentrál - Fotó: Gettyimages
Fotó: /
Ellentmondott szövetségi kapitányának az olaszok világklasszis kapusa és csapatkapitánya. Prandelli mesterrel ellentétben Gigi Buffon nem beszél a döntőbe jutásról, szerényen a negyeddöntőt jelöli meg minimális célként.

A 36 éves kapusnak ez lesz az ötödik vb-je. 1998-ban még csak harmadik számú hálóőr volt, nem lépett pályára, de 2002-ben már ő állt a kapuban, 2006-ban pedig az olasz világbajnoki cím egyik fő részese volt. 2010-ben mindössze egy félidőt védett, megsérült és mire felgyógyult volna, az azzurrik kiestek.

„Mi vagyunk a luxus kívülállók. Argentína, Brazília, Németország és Spanyolország egy fél fokkal jobb nálunk. De érettek vagyunk, kiegyensúlyozottak, tisztában vagyunk saját korlátainkkal és erényeikkel, tehát lehet bennünk bízni” – mondta  a karizmatikus kapus a La Stampának.

Buffon saját csapatát Franciaországgal, Hollandiával  és Belgiummal helyezi egy szintre, de szerinte még egy afrikai csapattal is számolni kell. A csoportesélyekről szólva a csapatkapitány úgy véli, hogy bár Anglia megújult, és Uruguay-nak is nagyon jó a kerete, az olaszok talán egységesebb csapatot alkotnak.

Az, hogy legalább a legjobb nyolc közé várja az olaszokat, nem jelenti azt, hogy ezzel meg is elégedne.  „Nem vagyok még jóllakott a sikerrel. Nem nyertem még Bajnokok Ligáját és egy újabb világbajnoki címre is vágyom. Vb-győztesnek lenni annyit mint egy nemzet nagyjának lenni” – mondja Buffon, aki nemcsak védéseiről, hanem a végsőkig átszellemült himnusz-énekléseiről is elhíresült.

Optimizmusát arra is alapozza, hogy rendkívül jónak látja a csapat körüli légkört: „Odaadás, derű, állhatatosság jellemez minket. Remélem, hogy ez a felelősség nagy eredmények hoz ki belőlünk” – mondja végezetül a Numero Uno.

 

 

 

Szerző
2014.05.29 15:27