Előfizetés

43 bűncselekménnyel vádolják a főügyész "hölgyismerősét"

Veress Jenő
Publikálás dátuma
2014.06.02. 13:48

Különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emeltek vádat a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője, Keresztes Imre élettársa - a főügyész szerint mindössze "hölgyismerőse" – ellen, akit 400 milliósra becsült csalással gyanúsítottak meg – értesült a Népszava. 

Mint arról annak idején elsőként beszámoltunk, 2011 májusában rendelték el nyomozást a Generali Biztosító hivatalos ügynöke, H-né P. Mónika ellen, és több százmillió forintos bűncselekmény-sorozat elkövetésével gyanúsították meg. Keresztes Imre pozíciója miatt, s mert az asszony fia a BRFK gazdaságvédelmi nyomozója volt, a budapesti helyett a Pest megyei főkapitányságot jelölték ki az eljárás lefolytatására.

Amint megírtuk: a Generali Biztosító munkatársa hosszabb ideje sikkasztotta el az ügyfelektől a befektetési biztosításra felvett pénzt - a körülbelül 400 milliót. H-né P. Mónika különféle szerződéses ígéretekkel – magát hamisított okmányokkal fedezve - nagyobb összegeket vett fel tőlük. Viszonylag magas hozamú - évi 20 százalékos - ajánlatokkal vett át pénzeket régi, vele szinte baráti kapcsolatokat ápoló ügyfeleitől. Az összegekről nyugtát állított ki, melyek a Generali hivatalos nyugtatömbjéből származtak - mint kiderült: illegálisan.

A hozamokat eleinte készpénzben, rendben megfizette "szerződéses" partnereinek, ezek a kifizetések azonban egy idő után akadozni kezdtek, majd végképp elmaradtak - ahogyan egy "pilótajáték" esetében törvényszerű. Amikor az ügyfelek aggodalmuknak adtak hangot, H-né P. Mónika különféle kifogásokkal élve haladékot kért. Utóbb pedig elérhetetlenné vált, még barátainak sem fizetett, sőt a kapcsolatot is kerülte velük. Lapunk információi szerint a károsultak számára H-né elérhetetlenné vált, állítólag egy időre egy vidéki egyházi szeretetotthonban talált menedéket.

A Generali az ügy nyomán megszigorította minden olyan szabályzatát, amely a nyugták kiadásáról és az elszámolásokról rendelkezik. A károsultak ugyanakkor csak az ügy jogerős lezárása után - nyilván évek múlva - számíthatnak arra, hogy egyáltalán szóba kerülhessen kártérítési igényük - vélik az érintettek.

A Pest megyei főkapitányság egyszer már vádemelési javaslattal zárta le az ügyet, az akta azonban valamiért nem a nyomozás szerint illetékes Pest megyei, hanem a Fővárosi Főügyészségre (FFÜ) került. Kiderült: a rendőrség meglehetősen felületesen járt el, ezért szinte minden elölről kezdődött.

Lapunk úgy tudja, a nyomozók "elmulasztották" H-né P. Mónika feletteseinek, munkatársainak kihallgatását. Tudomásunk szerint Keresztes Imre főügyész tanúkihallgatására sem került sor.

A rendőrségi vallomások szerint a sértettek személyesen Keresztestől is sokszor kértek segítséget, hogy beszéljen élettársával: adja vissza a pénzt. Harangozó Tamás szocialista frakcióvezető-helyettes többször fordult az ügyben Keresztes feletteséhez, Polt Péterhez, de hiába.

Hároméves eljárás, és egy eredménytelen vádemelési javaslat után végre bírósági szakaszba kerülhetett az ügy.

A Generali Biztosítónak a nyomozás lezárulásáról nincs tudomása, így a vádemelési javaslat tartalmát sem ismeri, de természetesen a nyomozás eredményeképpen keletkezett információkat – amint azokról tudomást szerez - figyelembe veszi a kártérítési igények jogalapjának és összegszerűségének vizsgálata során - közölte korábban a biztosító. Ehhez mostani érdeklődésünkre Olt Boglárka szóvivő annyit tett hozzá: "Mivel a büntetőeljárásban társaságunk nem sértett, így a vádemelésről, illetve annak tartalmáról hivatalos tudomásunk nincsen".

A biztosító változatlanul vállalja, hogy a bizonyítottan megalapozott és jogos kártérítési igényeket rendezi. A biztosító korábban maga kezdeményezte az ügy kivizsgálását, kereste meg az ügyfeleket, és tett meg minden szükséges intézkedést ügyfelei védelmében, beleértve a rendőrségi feljelentést is. A büntetőeljárás sikere érdekében társaságunk minden szükséges információt, dokumentumot a nyomozó hatóság rendelkezésre bocsájtott.

Az ügyben jelenleg több polgári peres eljárás is folyamatban van a biztosítóval szemben. A biztosító természetesen ezen perek esetében is vállalja, hogy a bíróság által megalapozottnak és jogszerűnek tartott kártérítési igényeket rendezi – írták korábbi kérdéseinkre.

A Fővárosi Főügyészség szóvivője, Bagoly Bettina a Népszava kérdésére a következő tájékoztatást adta. A budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség 2014. május 27-én vádat emelt: 2 rendbeli különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett csalás bűntette, 13 rendbeli jelentős kárt okozó, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett csalás bűntette, 6 rendbeli nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette, 4 rendbeli kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette, valamint 18 rendbeli magánokirat-hamisítás vétsége miatt a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróságon.

A pizzát elégette és a megbontott sört sem tudta meginni - Videó!

Publikálás dátuma
2014.06.02. 12:42
FOTÓ: police.hu
Rövid időn belül elfogták a rendőrök azt a férfit, aki a tetőn át behatolva fosztott ki egy élelmiszerboltot Ácson - értesült a HavariaPress.

A Komárom-Esztergom megyei településen egy élelmiszerbolt raktárát szemelte ki magának egy helyi férfi, és szombaton úgy döntött, hogy ki is rámolja az üzletet. A tetőt megbontva hatolt be az épületbe, ahonnan több zacskónyi fagyasztott élelmiszert tulajdonított el. Sokáig nem örülhetett zsákmányának, mert a település járőrei már másnap elfogták, és kérdőre vonták a nála lévő nagy mennyiségű fagyasztott élelmiszer eredetéről.

A gyanúsított ezt követően elmondta, hogy az épület mellett raklapokból és szemeteskukából rakott össze egy emelvényt, így könnyűszerrel feljutott a tetőre, a hullámlemezt a magával vitt szerszámokkal bontotta meg, a hűtőből pedig mindent elvitt, ami a kezébe került. Az őrizetbe vett férfi ellen a Komáromi Rendőrkapitányságon indult büntetőeljárás, lopás megalapozott gyanúja miatt, a sértett pedig még a gyanúsított kihallgatása idején visszakaphatta azokat a termékeket, amelyek még felhasználhatók voltak.

Hivatalos: méreggel lett öngyilkos Welsz Tamás

A  hatóság kiadta Welsz Tamás holttestét a gyászoló hozzátartozóknak, s egyben kézbesítették a végleges orvos szakértői jelentést is, amelyben egyértelműen a férfi öngyilkosságát állapították meg - írja a Blikk.

A lap úgy tudja a családnak megküldött vizsgálati anyagban nem szerepel az, hogy milyen módon végzett magával a Simon Gábor-ügyben indított nyomozás koronatanúja, a nem nyilvános nyomozati anyagban megnevezték a hatóságok, hogy valóban nátrium-pentotál  vegyületet vett be a férfi.

A Blikk információi szerint az orvosok több szövettani és egyéb anyagmintát is levettek a holttesttől, amelyeket megfelelő körülmények között évekig tárolnak. Ezután adtak engedélyt a holttest kiadására és elhamvasztására.