Vonaton érkezett a csempészcigaretta

Vonaton csempésztek cigarettát ismeretlenek Ukrajnából Magyarországra, a pénzügyőrök két szerelvényen csaknem tízezer doboz dohányárut találtak a záhonyi vasúti átrakókörzetben - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága rendészeti osztályának vezetője, sajtóreferense kedden az MTI-vel.

Dávid Zoltán százados elmondta, hogy az Ukrajnából belépő egyik tehervonat három vagonjában, a szállított lemeztuskók közé volt elrejtve mintegy 6500 doboz, magyar adójegy nélküli cigaretta. Egy másik tehervonaton a csempészek az egyik vagon tetejére helyeztek el 3200 doboz, különböző márkájú cigarettát. Az együttesen több mint hétmillió forint értékű dohányárut lefoglalták, az elkövetők kézre kerítésére pedig nyomozás indult.

Szerző

Agyonverte a nőt az utcán

Emberölés miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség azzal a 22 éves férfival szemben, aki tavaly decemberben, a Somogy megyei Niklán agyonverte élettársát az utcán - értesült a HavariaPress.

A vádirat szerint a 22 éves vádlott és élettársa niklai otthonukba tartottak egy ismerősüktől 2013. december 22-én este. Összevesztek az utcán, miután a nő közölte, hogy szakítani akar. A fiatal férfi erre dühbe gurult, s ütni kezdte élettársát. Ököllel arcul ütötte a nőt, aki az úttestre zuhant. A vádlott tovább folytatta a bántalmazást: áldozata gyomorszájára taposott.

A nő a bántalmazás következtében súlyos koponya- és belső sérüléseket szenvedett, melyek következtében a helyszínen meghalt. A vádlott elmenekült, de még aznap, a Nagykanizsai Rendőrkapitányságon feladta magát.

A főügyészség végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt a vádlottal szemben, aki előzetes letartóztatását tölti.

 

Szerző
Témák
emberölés Nikla

Villamos és személyautó ütközött Zuglóban - Fotó

Publikálás dátuma
2014.06.03. 11:44
Összeroncsolódott személyautó a XIV. kerületi Nagy Lajos király útja és Telepes utca kereszteződésében 2014. június 3-án, amely
Személyautóval ütközött egy 3-as villamos a XIV. kerületben kedd reggel.

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint a Nagy Lajos király útja és a Telepes utca kereszteződésében történt baleset miatt a 3-62 villamospótló meghosszabbított útvonalon, a Mexikói út és Kőbánya alsó vasútállomás (Mázsa tér) között közlekedik.

Szerző
Frissítve: 2014.06.03. 15:43