Két bordélyházat számoltak fel Budapesten - Videó!

Felszámoltak két bordélyházat Budapesten, a VIII. és X. kerületben - jelentette be Bucsek Gábor, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója.

Az ügyben öt kínai állampolgárt - három férfit és két nőt - gyanúsítanak emberkereskedelemmel és prostitúció elősegítésével, előzetes letartóztatásuk folyamatban van - mondta az igazgató. A gyanúsítottak mellett a prostituáltak is kínaiak, a vendégkör ugyancsak kínai, valamint vietnami állampolgárokból állt.

Bucsek Gábor ismertette: tavaly októberben jutott tudomásukra, hogy kínaiakat foglalkoztató bordélyházak vannak a fővárosban. A május 31-én megtartott házkutatáson pedig kiderült, hogy az ott uralkodó körülmények nem feleltek meg az alapvető higiénés szabályoknak sem.

A gyanú szerint négy-hat nőt foglalkoztattak egyszerre a két helyszínen. A bűnszervezet a Kínában nehéz körülmények között élő nőknek kölcsönt adott a hazájukban, és a tartozást kamatostul kellett ledolgozniuk Magyarországon. Volt, akinek azt mondták, masszázsszalonban fogják foglalkoztatni őket, másokkal közölték az igazat. A prostitúcióra kényszerítettek útlevelét a bordélyházakban elvették, így tartották vissza őket.

A nőket Olaszországon vagy Szlovákián keresztül utaztatták be Magyarországra, a rendőrség ezért Kína mellett ezeket az országokat is megkeresi az ügyben. Bucsek Gábor kérdésre válaszolva közölte: tele tárral három éles lőfegyvert, kábítószergyanús anyagot és mintegy tízmillió forint értékben készpénzt is lefoglaltak. Az eddigi tanúmeghallgatások alapján valószínűsíthető, hogy 2012 nyarától működött a bűnszervezet - mondta az MTI érdeklődésére az igazgató.

Szerző

Áramütés miatt meghalt egy négyéves kislány

Egy négyéves kislány meghalt, egy ötéves pedig súlyos sérüléseket szenvedett, amikor megfogtak egy házilag barkácsolt villanypásztort hétfő este Bakonycsernyén - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a rendőrség honlapján.

A közlemény szerint a két kislány egy családi ház udvarán játszott, amikor megfogták a kertben kihúzott drótokat, amelyekbe a tulajdonos elektromos áramot vezetett, hogy kecskéinek elkóborlását megakadályozza.  A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy 23 éves bakonycsernyei férfival szemben. A gyerekek a gyanúsított családtagjai voltak. A férfit őrizetbe vették és kezdeményezik az előzetes letartóztatását.

Szerző

Vonaton érkezett a csempészcigaretta

Vonaton csempésztek cigarettát ismeretlenek Ukrajnából Magyarországra, a pénzügyőrök két szerelvényen csaknem tízezer doboz dohányárut találtak a záhonyi vasúti átrakókörzetben - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága rendészeti osztályának vezetője, sajtóreferense kedden az MTI-vel.

Dávid Zoltán százados elmondta, hogy az Ukrajnából belépő egyik tehervonat három vagonjában, a szállított lemeztuskók közé volt elrejtve mintegy 6500 doboz, magyar adójegy nélküli cigaretta. Egy másik tehervonaton a csempészek az egyik vagon tetejére helyeztek el 3200 doboz, különböző márkájú cigarettát. Az együttesen több mint hétmillió forint értékű dohányárut lefoglalták, az elkövetők kézre kerítésére pedig nyomozás indult.

Szerző