Előfizetés

Már a zoknit is hamisítják

Publikálás dátuma
2014.06.10. 14:20
A kép illusztráció Fotó: Getty Images
467 ezer pár hamis védjegyű zoknit foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Vámosszabadinál. A HavariaPress úgy értesült, a lefoglalt szállítmány értéke 233 millió forint.

A NAV bevetési főigazgatóságának pénzügyőrei egy cseh kamiont ellenőriztek Vámosszabadinál. A jármű a fuvarlevél szerint Kínából szállított ruházati terméket Csehországba. A kamionon elhelyezett konténer tételes átvizsgálása során összesen 467 ezer pár, Armando szóvédjeggyel ellátott zoknit találtak az ellenőrzést végzők. A helyszínre érkező szakértő megállapította, hogy a zoknik a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítványok, azokat a védjegyjogosult engedélye nélkül gyártották.

A NAV pénzügyőrei az összesen 233 millió forint értékű zokniszállítmányt lefoglalták. Az ügyben ismeretlen tettes ellen, iparjogvédelmi jogok megsértése miatt tett feljelentéssel átadták a NAV illetékes bűnügyi igazgatóságának.

Eztán ez így lesz? - Élelemért törtek be egy óvodába

Publikálás dátuma
2014.06.10. 13:25
Miskolc Fotó: VAJDA JÓZSEF, Népszava
Élelemért tört be a pünkösdi ünnepek alatt két fiatal egy miskolci óvodába.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint  egy 23- és egy  18 éves miskolci fiatalember betörte az óvoda ablakát, a védőrácsot lefeszítették. Az intézményből élelmiszereket akartak elvinni, de az épület riasztója jelzett, a rendőrök még a helyszínen elfogták őket.

A két fiatalembert őrizetbe vették, ellenük lopás gyanúja miatt indítottak eljárást.

A katonai szálon tovább nyomoznak a romagyilkosságok ügyében

Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) augusztus 16-ig meghosszabbította az eljárást a romák elleni gyilkosságsorozat kapcsán indult katonai nyomozásban – adja hírül a hvg.hu. forrásként a Magyar Hírlapot megjelölve. 

Az újságot Nagy Andrea, a főügyészség szóvivője tájékoztatta arról, hogy az ügynek négy meg nem nevezett gyanúsítottja van, valamennyiüket hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsítják. Miután azonban  minősített ügyről van szó, az ügyészség további részleteket nem közölt.

Feltételezések szerint a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) felelősségéről lehet szó, a romagyilkosságok büntetőeljárása során ugyanis kiderült, hogy az ügy negyedrendű vádlottját, Cs. Istvánt a KBH korábban beszervezte – olvasható a lapban.

forrás: http://hvg.hu/itthon/20140610_Romagyilkossagok_a_katonai_szalon_tovabb