Luxushajón kapott agyvérzést a 62 éves magyar zenész

A zenész barátai évek óta aggódtak, most pedig bekövetkezett a tragédia - írja a Blikk. A Szaxi Maxi művésznevű szaxofonos-énekes évek óta vérnyomásproblémákkal küzdött, a múlt hét elején az Északi-tenger közepén egy luxushajón kapott agyvérzést, miközben egy, a vendégeket szórakoztató együttesben zenélt.

A lap információ szerint a 62 éves Fekete Gyulát  súlyos állapotban, helikopterrel szállították egy németországi kórházba, ahol azonnal megoperálták, azóta mesterséges kómában tartják.

A dzsessztanszakot végzett Fekete Gyula a Hungária együttes tagjaként vált országszerte ismertté (olyan csapatba került, amelyet Fenyő Miklós, Dolly, Szikora Róbert, Novai Gábor és Kékes Zoltán neve fémjelzett), amelyben szerzőként és előadóként is remekelt. Szaxi Maxi címmel slágert írt, és a dalcím becenévként rajta is ragadt. A legendás felállás 1984-es feloszlása után a Dolly Rollba igazolt, majd a Maxi Music Band következett. Szólólemezeket adott ki, és külföldi szerződéseket is kötött, az ominózus hajóútra is így jutott el.

A Blikk a barátoktól úgy értesült, hogy a zenész nem vette elég komolyan a betegségét, a gyógyszereit sem szedte rendesen. 

Részletek a blikk.hu-n olvashatók.

Szerző