Előfizetés

Mély kútba zuhant egy ember a fővárosban

Belezuhant egy 8 méter mély kútba egy ember a főváros XXIII. kerületében - értesült a HavariaPress.

Az áldozat eddig tisztázatlan körülmények között szerdán délelőtt esett bele a Lórév utcában lévő kútba. A tűzoltók dugólétráról, mentőkötéllel kiemelték, majd a sérült embert kórházba szállították.

Rémült utasok a kigyulladt buszon

Menet közben füstölni kezdett, majd kigyullad egy autóbusz Érden. A HavariaPress úgy tudja, a járművet az utasok időben elhagyták, senkinek nem esett baja, de az eset komolyabb riadalmat okozott.

Szerdán délelőtt, a város Bajcsy-Zsilinszky útján gyulladt ki egy menetrend szerint közlekedő autóbusz. A jármű motorteréből füst ömlött ki, majd felcsaptak a lángok. A sofőr félreállt, a megrémült utasok - mintegy 25 ember - épségben elhagyták a járművet. A busz vezetője porral oltóval megfékezte a tüzet, a tűzoltók fejezték be az oltást, és megkezdték a busz átvizsgálását.

Bántalmazta a gyerekét, börtönbe megy az anya

Jogerősen két év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt az asszonyt, aki hosszú időn át bántalmazta tizenéves lányát.

A jelenleg 53 esztendős, büntetett előéletű vádlottat kiskorú veszélyeztetésének bűntettében mondta ki bűnösnek a táblabíróság.

A vádlott lánya 1997-ben született. Az asszony házasságát 2007-ben felbontották, a gyereket az anyánál helyezték el, aki 2009-től egyre többet veszekedett a gyerekkel, a  szóváltások pedig hamarosan tettlegességig fajultak. Az anya gyakran ütlegelte a lányát, fejét az ajtóba vagy a falba verte. A bántalmazásoknak 2011 márciusában lett vége, amikor egy verés után a gyerek az apjához költözött.

A tanácsvezető bíró az ítélet indoklásakor hangsúlyozta, hogy  törvény tiltja a gyermek bármilyen bántalmazását.