Előfizetés

Miami nemet mondott Beckhamnek

Publikálás dátuma
2014.06.11. 18:51
Fotó: Getty Images News
David Beckham egy kikötőbe álmodta meg leendő csapata stadionját, de a városvezetés nem fogadta el a tervet.

David Beckham csapatépítésbe fogott Miamiban, a floridai együttes a tervek szerint 2016-ban, vagy egy évvel később csatlakozik a Major League Soccer (MLS) mezőnyéhez.

A korábbi angol középpályás egy impozáns stadiont is megálmodott, amely az együttes otthona lett volna, Beckham elképzelése szerint pedig kikötőnél, a parton épült volna fel a létesítmény. A nevével fémjelzett Beckham Miami United üzleti csoport garanciát vállalt arra, hogy 250 millió dolláros, legalább 20 ezer férőhelyes stadiont húz majd fel és fizeti a telek bérleti díját is.

Jelen állás szerint ugyanakkor úgy fest, hogy Beckhaméknek tovább kell keresni az ideális helyszínt, a BBC ugyanis arról írt, hogy Miami város polgármestere elutasította a Spice Boy tervét. A város vezetése szerint nem jó ötlet az NBA-ben szereplő Miami Heat csarnoka közelében egy stadiont is elhelyezni.Az RTL Klub levélben kért elnézést a szövetségtől

Levélben kért elnézést a Magyar Kézilabda Szövetségtől az RTL Klub programigazgatója azért, mert vasárnap a csatorna a Magyarország-Szlovénia férfi kézilabda vb-selejtező utolsó negyven másodpercét már nem közvetítette.

Kolosi Péter levele a tévétársaságnak a sajtó számára fenntartott honlapjára került fel szerdán. Ebben a programigazgató azt írta: kollégái még májusban jelezték a szövetségnek, hogy aznapi műsoruk igen szoros, így nem fognak tudni minden csúszáshoz alkalmazkodni.

"Ennek ellenére mindent elkövettünk, hogy a sajnálatos eset ne történjen meg" - fogalmazott, hozzátéve: a tervezetthez képest 16 perces csúszást még így is megoldották, többre azonban nem volt lehetőségük a Szerencsejáték Zrt.-vel kötött szerződésük miatt. Közlése szerint azt törvény írja elő, hogy a Hatoslottó sorsolásának meddig kell adásba kerülnie. (A csatorna ennek sugárzása miatt szakította meg a sportközvetítést.)

Mint írta, a közvetítés megszakításakor még nem lehetett tudni, hogy az már csak 40 másodpercig tart.

"Sajnálattal kell megállapítanom azt is, hogy amennyiben figyelembe vették volna előzetes írásbeli kérésünket, és a mérkőzést nem másfél perces késéssel kezdik, mindez nem történt volna meg, és a mérkőzés teljes egészében adásba kerülhetett volna" - írta Kolosi Péter.

A Magyar Kézilabda Szövetség kedden közölte: magyarázatot vár az RTL Klubtól, amiért a csatorna vasárnap, a szlovénok elleni világbajnoki selejtezőn a rendes játékidő letelte előtt megszakította a közvetítést, így a szurkolók nem értesülhettek a találkozó végeredményéről.

A Veszprémben rendezett összecsapást 25-22-re nyerte Mocsai Lajos csapata, a visszavágóra vasárnap kerül sor Velenjében.

Klein Dávid rekordja a Mount Everesten

Egyéni rekordot ért el, 8700 méter fölé jutott Klein Dávid a Mount Everesten; a magyar expedíciózás történetében utoljára 2002-ben járt ilyen magasságban palack nélkül magyar mászó - hangzott el a SPAR Everest Expedíció záró sajtótájékoztatóján szerdán Budapesten.

Klein Dávid elmondta: elképzelhető, hogy a következő években visszatér a Mount Everestre és újra megpróbálja oxigénpalack nélkül megmászni a világ legmagasabb, 8848 méteres csúcsát.

Saltzer Kornél, a SPAR Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója azt mondta, hogy az expedíció névadó szponzoraként elégedettek a hegymászó sportteljesítményével és úgy vélik, mászótársával együtt racionális döntést hozott, amikor visszafordult a csúcs előtt 150 méterrel, nem kockáztatva életét a hírnévért és a dicsőségért.