Ismét komphajó szenvedett balesetet, többen megsérültek

Legkevesebb 70 sérültje van annak a kompbalesetnek, amely a Kínához tartozó Makao közelében történt pénteken: a nagy sebességgel közlekedő komphajó egy hullámtörőnek csapódott, orra beszakadt, zátonyra futott és megdőlt.

A hongkongi Shun Tak Holdings Limited kezelésében lévő vízi jármű balesete a makaói kikötőhöz közel történt. A helyi kormányzat tájékoztatása szerint a hajón 220-an utaztak 13 főnyi személyzettel. A bajba jutottakat mentőcsónakokkal szállították a közeli kikötőbe, illetve a különleges igazgatású Makao kisebb szigetének, Tajpának a mólójához.

A legfiatalabb sérült 17 éves, a legidősebb 69 éves. Többségük, csaknem hatvanan hongkongiak, de dél-koreaiak, thaiföldi állampolgárok és egy japán is volt köztük. Valamennyiüket kórházba szállították. A vizsgálat megállapította, hogy a hajó 64 kilométeres óránkénti sebességgel haladt, és az időjárási körülmények átlagosak voltak. A Cacilhas nevű komp tavaly júliusban esett át műszaki ellenőrzésen, a hajó kapitánya 34 év - ilyen típusú hajón szerzett - gyakorlattal rendelkezik.

Az elmúlt néhány évben körülbelül tucatnyi kisebb-nagyobb kompbalesetet jelentettek a térségből. A legutóbbi idén májusban történt, amikor egy Makaóból Hongkongba tartó hajó kínai teherhajóval ütközött, 37-en megsérültek. Hongkong történetének legsúlyosabb kompbalesete 2012 októberében volt, amikor szintén egy hajóval történt ütközés következtében 39-en meghaltak, 92-en megsérültek.

Szerző

Kiterjesztett házi őrizet - A strandon fogták el

Egy verekedéshez riasztották a rendőröket a székesfehérvári strandra, ahol kiderült: a megvert 29 éves  áldozatnak otthon kellene tartózkodni, hiszen házi őrizetben van - tudta meg a HavariaPress.

Csütörtökön délután kértek rendőri segítséget a székesfehérvári strandfürdőről, mert egy férfit megtámadtak. A megvert férfi igazoltatásakor kiderült, hogy őt korábban házi őrizetbe helyezte a bíróság, így a szabályokat megszegve tartózkodott a strandon. A rendőrök előállították, majd őrizetbe vették. Hogy miért verték meg, arról nem tudni. 

Szerző

Budapesti akció: menekült az autós, lőttek a rendőrök

Rálőttek egy autóra, annak kerekére célozva a rendőrök csütörtök este a fővárosban - közölte a rendőrség a honlapján péntek reggel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a járőrök egy belvárosi parkolóban intézkedtek három férfival szemben, amikor az egyikük ki akarta vonni magát az intézkedés alól, és autójával menekülni próbált.

A férfi kocsijával több parkoló járműnek is nekiment. A rendőrök két lövést adtak le a gépkocsi kerekére, az akció végén mindhárom férfit előállították.Senki sem sérült meg.

Szerző