Az ötödik helyért mérkőzhet a női tőrcsapat

Az ötödik helyért léphet pástra szombati utolsó mérkőzésén a magyar női tőrválogatott a strasbourgi vívó Európa-bajnokságon.

A Knapek Edina, Varga Gabriella, Jeszenszky Szilvia, Kreiss Fanny összeállítású csapat a negyeddöntőben a lengyelektől - az Eb honlapja szerint - 15 tusos vereséget szenvedett. A magyarok a második asszótól kezdve hátrányban voltak, a kilenc párharcból csak kettőt tudtak megnyerni.
A folytatásban már csak az ötödik helyet lehetett megcélozni, ehhez először a románokon kellett túljutni, ami nem is okozott gondot. A húsztalálatnyi különbséggel aratott fölényes győzelem után az ötödik helyet a németekkel szemben vívhatják ki.
Ebben a versenyben nyolc csapat indult.

Eredmények:
negyeddöntő:
Olaszország-Románia 45-16
Lengyelország-Magyarország 45-30
Franciaország-Németország 45-43
Oroszország-Ukrajna 41-35
az 5-8. helyért:
Magyarország-Románia 45-25

Szerző
Témák
tőr női csapat

Grosics Gyula halála - Néma főhajtás a Puskás Stadionnál

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) kezdeményezésére Grosics Gyuláról, az Aranycsapat pénteken elhunyt kapusáról szombaton 17.30 órakor, a Puskás Ferenc Stadion toronyépülete előtti centenáriumi emlékműnél megemlékezhetnek tisztelői, barátai, a hazai futballszurkolók.

Az MLSZ honlapján közölt információ szerint az egykori kiváló labdarúgó emléke előtt néma főhajtással, gyertyával vagy egy szál virággal bárki leróhatja kegyeletét a Puskás Ferenc Stadionban.
A fekete szerelése és ruganyossága után Fekete Párducnak nevezett korábbi kapus hosszú betegség után, életének 89. évében, pénteken hunyt el. Grosics Gyulát a Magyar Labdarúgó Szövetség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Magyar Olimpiai Bizottság és a főváros saját halottjának tekinti - írták.

Szerző

NHL - A Los Angeles nyerte a Stanley Kupát

 A Los Angeles Kings nyerte a Stanley Kupát, miután az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) döntőjének ötödik mérkőzésén kétszeri hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a vendég New York Rangerst, így összesítésben 4-1-re győzött.

Stanley Kupa, döntő, 5. mérkőzés:
Los Angeles Kings-New York Rangers 3-2 (1-0, 0-2, 1-0, 0-0, 1-0), kétszeri hosszabbítás után

gól: Williams (7.), Gaborik (48.), Martinez (95.), illetve Kreider (35.), Boyle (40.)

A párharcot 4-1-es összesítéssel a Los Angeles nyerte.

Az eddig egyetlen alkalommal, 2012-ben bajnok kaliforniai együttes az első két, hazai pályán megvívott összecsapását egyaránt hosszabbításban nyerte, majd győzött New Yorkban, ám aztán 2-1-re kikapott, így nem tudta lezárni a párharcot. Ezzel együtt a legutóbb 1994-ben Stanley Kupa-győztes Rangers győzelmi kényszerben lépett pályára.

Hamar emberelőnybe került a Kings, ám a mezőnyfölénye csak a 7. percben érett góllá: egy kapu előtti kavarodás végén Williams volt eredményes. Magára talált a New York, sorra dolgozta ki a helyzeteket, de egyenlítenie nem sikerült.
A második harmadot óriási iram jellemezte, de a kapusok, Quick és Lundqvist jól állták a rohamokat. Amikor emberelőnybe kerültek a vendégek, egyenlítettek: McDonagh remek passzát Kreider váltotta gólra. Harminc másodperccel a szünet előtt pedig - emberhátrányban - Boyle ugrott ki, és szépen lőtt a bal felső sarokba.

A következő játékrészben nagyon nagy nyomást gyakorolt a Kings, Lundqvist azonban parádézott. Egészen a 48. percig ment így, ekkor, létszámfölényben Gaborik egy kipattanót kotort be. Továbbra is a hazaiak irányították a játékot, ám hősiesen védekezett a rivális. A Los Angeles 12-3-ra volt jobb kapura lövésben ebben a szakaszban.

Jöhetett a hirtelen halál, amelynek elején a Kingsnek volt nagy helyzete, aztán a Rangers hagyott ki ziccereket. Emberelőnyben McDonagh a kapuvasat találta el, majd a túloldalon Toffoli kísérlete a felsőlécről pattant ki. Aztán Carter, majd az egyedül kiugró Kreider rontott százszázalékos helyzetben.

Az ötödik játékrész hazai kapuvassal indult, később pedig - vendég létszámfölényben - Quick helyett mentett a vas. Óriási volt az izgalom, de gól nem esett.
A 95. percben aztán Toffoli lövése kijött Lundqvistről, és az érkező hátvéd, Martinez könyörtelenül bevágta.
A rájátszás legértékesebb játékosának a Los Angeles-i Justin Williamset választották.

Szerző
Témák
NHL Stanley Kupa