Hunvald kenterbe verte Orbánt a kétharmadával

A kiszivárgott hírekben szereplő kétharmadosnál is meggyőzőbb, háromnegyedes többséggel választotta kedden késő este elnökének Hunvald Györgyöt az MSZP erzsébetvárosi szervezete. Erről a volt polgármester beszélt lapunknak, megerősítve, hogy ő 56 szavazatot kapott a tagságtól, míg a jelenleg is önkormányzati képviselő Kispál Tibor 16-ot.

Ez ugyan még nem jelenti azt, hogy a szocialisták őt indítanák az őszi önkormányzati választáson polgármesterként, de erős "belépő" a jelöltséghez. Korábban egyébként lapunknak Hunvald ezzel kapcsolatban azt mondta, jövőbeni politikai szerepvállalásával egyelőre nem foglalkozik - addig biztosan nem, amíg az ellene folyó büntetőperben a Kúria jogerős ítéletet nem hoz várhatóan július elsején. A helyi Fideszben már tartottak polgármester-jelölt jelölő gyűlést. 

Megírtuk: Vattamány Zsolt jelenlegi polgármester újraindulását 32 párttag, míg - általa időközben jogköreitől megfosztott - alpolgármestere, Rónaszékiné Keresztes Mónika próbálkozását 8 tag támogatta. A meccs azonban nincs lejátszva, ugyanis Rónaszékiné megvétózta az eredményt - erre a Fidesz választókerületi elnökeként joga van. A végső szót várhatóan Kövér László és Orbán Viktor mondja ki.

Szerző

Pestisként terjed a szegénység a Fidesz alatt

Az MSZP követeli, hogy a kormány ne vegye el a gyerekektől, nyugdíjasoktól és a beteg, elesett emberektől azt a 600 milliárd forintot, amelynek behajtását a konvergencia programban vállalták - szólít fel közleményében Korózs Lajos szocialista politikus, a Népjóléti bizottság alelnöke.  

"Magyarországon már így is óriási a szegénység. Az Eurostat legfrissebb adatai szerint hazánkban drámaian nőtt az anyagilag nélkülözők száma: tavaly a magyar társadalom 26,8 százaléka, 2,62 millió ember élt súlyos szegénységben. Hat évvel ezelőtt, az MSZP-kormány alatt ugyanez az arány csak 17,9 százalék volt.

Az Orbán-kormány szégyene, hogy ma már a minimálbéresek sem kapnak annyit, mint amennyi a megélhetés minimumához kell. Honfitársaink 33 százaléka nem jut hozzá húshoz, halhoz, vagy ennek megfelelő tápértékű zöldséghez még kétnaponta sem. E tekintetben Európában már csak Bulgáriában rosszabb a helyzet.

Éppen ezért felszólítjuk az Orbán-kormányt: fejezzék be a gyengék és elesettek sanyargatását! Találják meg a módját, hogy a konvergencia programban vállalt 600 milliárd forintot ne a szociálisan rászorulóktól hajtsák be - mert Magyarország kispénzű emberei már nem bírnak ki még egy fideszes megszorítást!

Korózs Lajos
a Népjóléti bizottság alelnöke"

Szerző

Diktátorparadicsom

Orbán Viktor, hogy saját diktatúráját elhomályosítsa, keleti diktátorokat importál Magyarországra - írja közleményben Demeter Márta, a Külügyi bizottság tagja

A fehéroroszok egyszemélyű vezetője a miniszterelnököt dicséri, hogy kijózanodott a demokráciából, Orbán Putyinnal való barátsága egyre meghittebb, Azerbajdzsánba naponta utazgatnak az állami vezetők, most pedig két napra hazánkba látogat Gurbanguly Berdimukhammedow, Türkmenisztán vaskezű elnöke.

Orbán diktátorparadicsommá változtatja az országot, ahová már egyetlen nyugati vezető sem hajlandó jönni. Reméljük, a keleti diktátorok nem továbbképzést tartanak Orbánnak és Lázárnak…

Magyarország ki kell kerüljön abból az elszigetelődésből, amibe a kormány elmúlt négy éves antidemokratikus és európai értékekkel szembenő politikája miatt került.

Az MSZP javasolja a Fidesz vezetőinek, és különösen a türkmén diktátort meghívó Áder Jánosnak, emlékezzen a néhány nappal ezelőtti beszédére, amiben arról szónokolt, hogy a szabadság, a függetlenség, az európaiság és a demokrácia ellen elkövetett bűnök nem vethetők le, mint valami útipoggyász.

Valóban nem.

Szerző