Fertőzés a Magyar Úszás Napján - Risztov és Gyurta is elkapta

Publikálás dátuma
2014.06.23. 12:18
Gyurta Dániel még 2011-ben Sanghajban, a 14. FINA Világbajnokságon Fotó: Getty Images
Számos jelzés érkezett, hogy szombaton, Balatonfüreden, a Magyar Úszás Napján többen fertőzést kaptak a tóban úszók közül - közölte hétfőn a Magyar Úszó Szövetség. A Magyar Nemzet értesülése szerint a viadalon második, olimpiai bajnok Risztov Éva, valamint a férfi győztes Gyurta Gergely is kórházi kezelésre szorult.  A távirati iroda érdeklődésére Szabó Tünde, a MÚSZ főtitkára jelezte, hogy Gyurta már elhagyta a kórházat, és jobban van.

A MÚSZ közleménye szerint az Európai Úszó Szövetség (LEN) előírásainak, továbbá a sportág hazai szabályainak megfelelően az esemény megrendezése előtt kétszer - egy héttel a rajt előtt, valamint a verseny előtti időszakban - megvizsgáltatta a víz minőségét. "A Veszprém megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerves Kémiai, Toxikológiai és Laboratóriumi osztálya (korábban ÁNTSZ) által írásban megküldött mindkét vizsgálati eredmény szerint a víz minősége teljes mértékben alkalmas volt a verseny lebonyolítására" - áll a dokumentumban.

A MÚSZ ezzel együtt hangsúlyozza: sajnálattal veszi tudomásul a történteket, és az illetékeseknél megteszi a szükséges lépéseket, az eredményekről pedig tájékoztatja a közvéleményt.

Szerző

Megvan az Euroliga legszebb zsákolása

Publikálás dátuma
2014.06.23. 11:48
A kép illusztráció Fotó: Getty Images
Hanga Ádámé, a spanyol Laboral Kutxa Vitoria magyar kosárlabdázójáé lett a legszebb zsákolás az elmúlt Euroliga-szezonban.

A nemzetközi sorozat honlapjának olvasói a 25 éves idegenlégiós mozdulatát szavazták meg a leglátványosabbnak, amelyet a csoportkörben, az orosz Lokomotiv Krasznodar elleni mérkőzésen mutatott be november 14-én.

A szurkolók tíz zsákolás közül választhattak, és Hangáé 28,99 százalékkal végzett az élen.

Szerző

A milliárdos sztár elkölti a vagyonát, gyerekei egy fillért sem kapnak

Sting csatlakozott ahhoz a már-már mozgalom méretű jelenséghez, hogy vagyonos sztárok nevelési megfontolásokból - az anyagi helyzetükhöz viszonyítva - "egy fillért sem" hagynak gyermekeikre. A 62 éves brit zenész, énekes-dalszövegíró kijelentette, hogy amije van, azt feléli, az utódainak pedig meg kell dolgozniuk a saját jövőjükért.

A világ egyik legsikeresebb rockzenészének vagyonát jelenleg 180 millió fontra becsülik. Sting a Daily Mail című brit napilap vasárnapi számában beszélt arról, hogy két házasságából született, 18 és 37 év közötti három fiának és három lányának maguknak kell kitaposniuk az utat, hogy megéljenek.

"Megmondtam nekik, hogy nem marad túl sok pénz utánam, mert elköltjük. Dolgozniuk kell". Sting beszélt arról is, hogy  a gyerekei eleve ritkán kérnek tőle bármit, olyan a moráljuk, hogy a saját erejükből akarják vinni valamire, mindezt pedig apaként nagyon nagyra értékeli. Persze, ha bajba kerülnének, akkor segítene rajtuk, de eddig még nem került sor ilyesmire - tette hozzá.

A döntés hátterében vélhetőleg az is lényeges momentum, hogy Sting szegény munkáscsaládból származik, anyja fodrász, apja tejesember volt, vagyis a sztár önerőből lett azzá, aki.  A Police egykori frontemberének több mint százmillió lemezét vették meg, ma is mintegy száz embert tart el. Hét háza van Nagy-Britanniában, Olaszországban és az Egyesült Államokban.

forrás: dailymail.co.uk.

Szerző