MSZP: Orbán Viktor visszahívta az oroszokat

Az MSZP véleménye szerint Orbán Viktor visszahívta az oroszokat - reagált hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján a költségvetési bizottság szocialista elnöke arra, hogy a kormánytöbbség várhatóan megszavazza a paksi atomerőmű bővítéséhez szükséges hitelmegállapodást.

Burány Sándor azt mondta, ez a döntés beláthatatlan következményekkel jár majd, ugyanis a szerződés minden egyes magyar állampolgárnak háromszázezer forintnyi devizában felvett terhet jelent, aminek összege a kamatok miatt akár a duplájára is nőhet.

A politikus "kifejezetten botrányosnak" nevezte, hogy egy bírósági ítéletből derült ki:  a beruházáshoz kapcsolódóan a kormány "semmiféle elemzést és hatástanulmányt nem végzett és végeztetett". Hozzátette, habár az MSZP kérte a szavazás elhalasztását, de ehhez a kormánytöbbség nem járult hozzá. Véleménye szerint így a képviselők nem ismerhették meg a Költségvetési Tanács álláspontját, amelyet bizottsági elnökként kért ki.

"Orbán Viktor és a Fidesz egy vak ló bátorságával vezeti falnak az országot" - jelentette ki, hozzátéve: az összes igen gombot nyomó képviselőt súlyos felelősség terheli majd a döntésért.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a szocialista politikusok részt vesznek majd a szavazáson, és nemmel voksolnak.

Szerző

Pintér felmentette Budapest rendőrfőkapitányát

Július 1-jétől Bucsek Gábor rendőr dandártábornok lesz a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetője - közölte a Belügyminisztérium hétfőn a rendőrség honlapján.

A tájékoztatás szerint Pintér Sándor belügyminiszter június 30-ai hatállyal mentette fel beosztásából Budapest rendőrfőkapitányát, Tóth Tamás rendőr dandártábornokot, "tekintettel magasabb beosztásba történő helyezésére".

Pintér Sándor július 1-jei hatállyal Bucsek Gábort, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatóját bízta meg a BRFK vezetésével.

Tóth Tamás 2014. július 1-jétől a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának stratégiai és koordinációs helyetteseként folytatja pályafutását; a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda megbízott igazgatója Bezsenyi Mihály rendőr ezredes lesz.

Szerző

Tizenéves rablót fogtak Ózdon

Tizenéves fiú bántalmazott és rabolt ki egy asszonyt Ózdon, elfogták, a bíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatását - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel hétfőn.

Dobi Tamás az esetet felidézve elmondta: a 16 éves fiú hátulról megrúgta az otthona felé tartó nőt, majd kitépte kezéből pénztárcáját, és elfutott.

A rablót egy órán belül elfogták - tette hozzá.

Szerző
Témák
rablás